Angajații UniCredit Bank, “profesori” de educație financiară și pentru carieră pentru elevii din 70 de licee tehnologice

UniCredit Bank lansează a doua ediție a Start Major, programul de educație financiară și pentru carieră, care pregătește elevii din învățământul profesional și tehnic să devină independenți.

În 2021, programul se desfășoară exclusiv online, cu participarea a 1.500 de elevi din peste 70 licee tehnologice din București, Cluj și Iași. Această ediție este dezvoltată în parteneriat cu Asociația The Social Incubator, cu implicarea angajaților UniCredit Bank în rol de traineri-voluntari.

Start Major își propune să crească șansele pentru independență financiară și succes în carieră pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, odată ce împlinesc 18 ani. Ei învață cum să-și gestioneze corect resursele financiare, descoperă ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obține un loc de muncă, dar și cum pot dezvolta o afacere.

“Continuăm Start Major în format online, pentru că ne permite să aducem împreună și mai mulți liceeni, pentru o experiență de învățare valoroasă. Am văzut din prima ediție că au avut un parcurs pozitiv și util, care le-a adus informații și abilități noi, dezvoltare personală și profesională, iar pentru unii a fost un adevărat spațiu de incubare a viitoarei afaceri. Acest program este încă un mod de a contribui în comunitate și de a împărtăși din expertiza noastră în domeniul financiar, cu ajutorul celor 15 colegi care se vor implica în rol de traineri”, declară Alina Drăgan, Strategic Consultant, Financial Education, UniCredit Bank.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Educația financiară joacă un rol extrem de important în dezvoltarea tinerilor. Este o componentă esențială în tranziția către viața independentă. Start Major este un proiect amplu, ce abordează teme de interes pentru tineri și poate genera un efect pozitiv în viețile lor: formarea unui comportament financiar responsabil și echilibrat, dobândirea de noi cunoștințe și dezvoltarea de abilități și competențe pentru o carieră de succes potrivită lor. Știm din experiență că există o astfel de nevoie, pentru că o bună parte dintre acești elevi se pregătesc să își înceapă drumul profesional după încheierea liceului”, spune Adriana Preda, director executiv & membru titular Consiliu Director, Asociația The Social Incubator.

Prima etapă a programului (februarie-martie) include cursuri online interactive pentru 1.500 de elevi din clasele IX-XII, despre bazele independenței financiare, în a doua etapă (martie) vor fi organizate ateliere online pentru peste 300 de participanți din clasele XI-XII despre angajabilitate: dezvoltarea profilului profesional, oportunități de angajare și pregătirea pentru piața muncii, iar etapa a treia (aprilie) aduce o tabără online pentru 60 de participanți din clasele XI-XII, despre dezvoltarea unei afaceri proprii: legislație, cercetarea pieței, marketing și comunicare, finanțare și administrarea bugetului.

Start Major este unul dintre cele două programe de Educație financiară și incluziune, alături de Academia Minților Creative, pe care le derulează UniCredit Bank, în contextul Social Impact Banking, angajamentul companiei de a construi o societate mai echitabilă și mai inclusivă, prin dezvoltarea bunăstării sociale și economice. Programul a fost demarat în octombrie 2019 și a fost parcurs de peste 300 de elevi din zece licee tehnologice din București.

Articolul anterior

Bitdefender: Numele a șase bănci populare din România sunt folosite ilegal de hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare

Articolul următor

Peste o jumătate de milion de candidaturi pentru joburi, în februarie, pe BestJobs. Cele mai căutate domenii și ce oferă companiile

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share