ANIS pregătește specialiști pentru obținerea certificatului internațional de inginerie și managementul cerințelor

Din acest an, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS) integrează un nou curs în portofoliul său: IREB Foundation Level, curs acreditat pentru obținerea certificării CPRE – Certified Professional for Requirements Engineering.

Cu o durată de trei zile, cursul este dedicat aprofundării cunoștințelor în domeniul ingineriei și managementului cerințelor și acoperă toate standardele internaționale, terminologia, tehnicile și metodele necesare. Prin acest nou curs, ANIS continuă eforturile de formare a specialiștilor în tehnologie începute în urmă cu 14 ani prin cursurile de certificare internațională ISTQB, la care s-a adăugat, în 2020, proiectul cu finanțare europeană TechTalent Growth, prin care pregătește gratuit programatori (DevOps și Java), specialiști în Baze de Date, Web design și formează Data Protection Officers (DPO).  

Primul curs are loc între 27 și 29 ianuarie. Sesiunile vor fi organizate online. Pentru cei care se înscriu până în martie, ANIS oferă un discount de zece la sută ca reducere de lansare. Mai multe informații despre cursuri și examene se regăsesc pe site-ul ANIS.

Programul CPRE este dezvoltat de IREB (The International Requirements Engineering Board), organizație internațională non-profit, care se concentrează pe profesionalizarea celor specializați în Inginerie și Managementul cerințelor. Examinările sunt susținute de iSQI (Interational Software Quality Institute) și sunt recunoscute internațional. Cursul este segmentat pe trei niveluri profesionale – Foundation Certificate, Advanced Certificate și Expert Certificate – și se desfășoară pe o perioadă de trei zile.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“IREB Foundation Certificate reprezintă baza celor care își doresc o carieră în Requirement Engineering și Business Analysts, întrucât pune la dispoziția cursanților informațiile esențiale și le oferă abilitățile necesare pentru a aprofunda acest domeniu. Pe lângă bagajul de cunoștințe acumulate, cursanții vor beneficia și de certificarea internațională CPRE, o recunoaștere importantă pentru portofoliul lor”, declară Gabriela Mechea, director executiv ANIS.

Cursul organizat prin intermediul ANIS acoperă nivelul Foundation Certificate, program ce nu solicită anumite cunoștințe sau calificări pentru înscriere, însă este dedicat specialiștilor care doresc să-și dezvolte aptitudinile și să aprofundeze domeniul ingineriei și managementului cerințelor. Se concentrează atât pe perspectiva teoretică, cât și pe cea practică, iar exercițiile și testările se regăsesc într-un procent semnificativ. După cele trei zile de cursuri, va urma un examen final cu variante multiple, cu o durată de 75 de minute.

Înființată în 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. ANIS are peste 140 de membri – companii mici și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară -, care reprezintă peste 41.000 de angajați și au o cifră de afaceri de peste 3,6 miliarde de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share