Antreprenorul anului 2015 în România și-a vândut afacerea

Supremia, liderul pieței de ingrediente alimentare și condimente din România, a ajuns la un acord pentru vânzarea companiei către Solina Group, companie de top în producția de ingrediente pentru industria alimentară în Europa.

De când a înființat compania, în 2000, Levente Hugo Bara (foto), fondatorul și proprietarul Supremia – desemnat de EY drept Entrepreneur of The Year 2015 -, a construit o corporație activă în Europa de Est și Vest, cu mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de 52,10 milioane de euro  în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei cu sediul în Alba Iulia.

Pentru Solina, achiziția reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară europeană. “Supremia este o companie mare, care a avut o creştere puternică în ultimii zece ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare anteprenorială și care a construit un impresionant portofoliu de soluţii funcționale şi mixuri personalizate, în fabrica modernă din Alba Iulia. Compania a dezvoltat și un lanţ strategic de aprovizionare şi procesare a condimentelor. Apreciem echipa Supremia şi suntem dornici să incepem să lucrăm împreună ca membrii noi ai familiei Solina”, declară Laurent Weber, CEO Solina Group.

Acordul este un pas important pentru Solina, în special în Europa de Est, iar Supremia va deveni centrul său regional. Francezii sunt angajați într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creștere pe toate pieţele majore, iar această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Clienţii ambelor grupuri vor beneficia de ceea ce va fi cea mai mare reţea de R&D (cercetare/dezvoltare) și producţie de ingrediente și condimente din Europa. “Suntem hotărâţi să rămânem o companie extrem de inovatoare și să oferim servicii profesionale clienților precum şi o companie foarte agilă. Această achiziție va înseamna eficientizarea procesului de achiziţii și oportunităţi unice de creștere a business-ului pentru furnizorii noștri preferați”, afirmă Laurent Weber.

Potrivit proprietarului Supremia, Levente Hugo Bara, compania este un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creştere rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace, şi o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei. “Am realizat, de curând, că menţinerea unei astfel de direcţii de creștere, ca acționar unic, este tot mai dificilă, şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizaţiei noastre. Are un potențial de dezvoltare interesant, iar grupul nou format va deveni mai puternic şi un partener mai atractiv pentru clienţii noştri”, precizează Levente Hugo Bara.

Părţile au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei. Acordul  este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenței, care este aşteptat în următoarele luni.

Articolul anterior

Programatorul-grădinar. Cum să îţi cultivi singur potenţialul?

Articolul următor

Dräxlmaier investeşte 150 de milioane de euro la Brașov și Hunedoara, dar concediază 800 de oameni la Pitești

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share