Banner

Antreprenorul care participă la una dintre dintre cele mai grele curse de ciclism din lume, motivat de o cauză socială

Foto: Silviu Martin / Facebook

Dependent de sport, dar și antreprenor în serie și consultant, Silviu Martin a luat startul, vineri, în una dintre cele mai spectaculoase curse de anduranţă pe bicicletă.

Transcontinental este o cursă de ciclism solo, fără ajutor extern, care străbate Europa. Startul a fost dat în Belgia, în localitatea Geraardsbergen, la circa 50 de kilometri de Bruxelles, iar traseul lui Silviu Martin se încheie la 4.000 de kilometri distanță, în Grecia. Va străbate Belgia, Franța, Germania, Austria, Slovacia, România, Ungaria și Grecia. Sunt doar patru check point-uri obligatorii, dintre care unul pe Transfăgărășan. Este pentru prima dată când cursa trece prin România. În rest, fiecare participant este liber să-și facă traseul pe unde vrea, însă trebuie să ajungă la finish în cel mult 15 zile.

În România, Silviu va intra pe la Satu Mare, va trece prin Cluj-Napoca, Sibiu, Curtea de Argeş, iar apoi va traversa Dunărea cu bacul. “Aventura asta mă cheamă de când mă știu. Nu neapărat Transcontinental, dar ceva epic, ceva mare. Dacă nu o fac acum, sunt sigur că mă va chema în continuare. Să nu o fac ar însemna să trăiesc toată viața cu un vis neîndeplinit. Și asta e ceva care m-ar face să-mi pierd respectul față de mine. Prefer să încerc și să eșuez decât să nu încerc vreodată”, mărturisește Silviu.

Pentru a termina cursa, el are o motivație specială: și-a propus ca prin intermediul Transcontinental să strângă fonduri pentru Magic Camp, o tabără pentru copiii vindecaţi de cancer, care şi-au petrecut toată copilăria prin spitale. “Îmi doresc mult de tot să ajut MagiCamp să reamenajeze şi modernizeze cabinetul medical din tabără, astfel încât să asigure cele mai bune condiţii de lucru pentru echipa medicală. Mulţi dintre copii sunt încă în tratament sau necesită îngrijiri specializate într-un spațiu profesional la standarde cât mai aproape de solicitările și nevoile medicilor”, spune Silviu Martin.

Planul temerarului antreprenor este să parcurgă în jur de 250 de kilometri în fiecare zi, ceea ce înseamnă cam 15 ore. În prima zi, lucrurile au mers peste așteptări: Silviu Martin a pedalat 310 kilometri. Evoluția sa poate fi urmărită, în timp real, aici.

DESPRE SILVIU MARTIN

În acest moment, este Managing Partner și ghid la Martin Adventures, un concept original de petrecere a timpului liber, o combinaţie de aventură, sport şi dezvoltare de abilităţi de conducere, lansat în 2013. Absolvent  al Academiei de Studii Economice din București, el a fondat, de-a lungul anilor, și alte companii: Enovate (2008), VelopA (2009) și Optimyz (2010).

 

Cele mai importante noutăți din domeniul Resurselor Umane pot fi găsite și pe pagina noastră de Facebook.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share