Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară își schimbă denumirea și își extinde aria de activitate

Din acest an, Asociația Română a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT) devine Asociația Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU). Schimbarea are ca principal scop extinderea ariei de activitate a asociației în zona serviciilor din domeniul resurselor umane, adiacente celor de muncă temporară.

Înființată de cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de resurse umane din România, AFSRU își propune flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă, în contextul în care România are în acest moment cea mai mică rată a contractelor de muncă temporară din Europa și se confruntă cu provocări diverse în zona serviciilor de resurse umane, mai ales în contextul pandemic.

“Ne dorim să continuăm dialogul constructiv cu partenerii sociali și autoritățile de reglementare, demarat și dezvoltat cu succes în ultimii zece ani de ARAMT, și să conlucrăm la modernizarea continuă a legislaţiei în domeniul muncii temporare, al plasării forței de muncă, al prestării serviciilor de salarizare, de administrare personal, de pregătire profesională și al altor servicii externalizate, în contextul noilor realități din piața muncii locală și internațională”, declară Bogdan Gabor (foto), președinte AFSRU.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

AFSRU își dorește să se constituie într-un reper al pieței serviciilor de resurse umane prin oferirea de coduri de bune practici în domeniu și monitorizarea activităților de furnizare a serviciilor de personal, militând pentru menținerea unor standarde înalte de etică și profesionalism pentru operatorii de pe această piață.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Am demonstrat în timp că nu există mission impossible pentru asociația noastră. Am găsit soluții chiar și pentru cele mai sensibile probleme, precum implementarea GDPR, un subiect delicat pentru profesioniștii în Resurse Umane. Recent, am dezvoltat la nivelul asociației un ghid de bune practici în GDPR, ce propune reguli de implementare aliniate la practica internațională din domeniul în care activăm”, spune Bogdan Gabor.

AFSRU își dorește să implementeze noile trenduri europene în materie de salarizare și recrutare, într-un demers de sincronizare și educare a pieței locale, și să crească nivelul profesionaliștilor din industria noastră și al calității serviciilor oferite. “Îi așteptăm alături de noi pe toți cei interesați să sprijine acest demers de consolidare și profesionalizare a comunității furnizorilor de servicii de resurse umane”, afirmă președintele AFSRU.

Pentru serviciile de payroll, asociația a dezvoltat un grup specializat de dezbatere și analiză, care discută ultimele noutăți în domeniu, analizează în timp real noile propuneri legislative și oferă puncte de vedere și luări de poziție autorităților competente.

“Cel mai mult valorizez comunitatea care s-a creat în AFSRU, deschiderea de a discuta și a găsi soluții împreună, în special în acest an provocator pentru toate industriile. Fie că sunteți la început de drum în domeniul serviciilor de resurse umane sau o companie în plină dezvoltare, AFSRU este mediul în care puteți să vă îmbogățiți cunoștințele legate de piața de resurse umane, cunoștințe necesare în creșterea business-ului. De asemenea, aveți ocazia să contribuiți la dezvoltarea pieței muncii alături de cei mai mari jucatori în resurse umane. AFSRU este o comunitate necesară, mai ales într-un mediu atât de dinamic, în care informația și dialogul cu specialiștii este esențial pentru cea mai bună înțelegere a industriei HR”, arată Sorina Donisa, CEO APT Prohuman România și membru fondator al ARAMT/AFSRU.

Cele 16 companii ce fac parte din AFSRU, respectiv principalele agenții de muncă temporară și de servicii de resurse umane din România, sunt Adecco, APT Prohuman, Best Personal Services, Gi Group, Health Media International, HRP Leasing, Human Resources Specialists, Human Solutions, Humangest, Lugera, ManpowerGroup, Professional, Smartree, Quanta, Work Support Agency și 3 minutes job.

Membrii AFSRU derulează circa 70 la sută din activitățile de muncă temporară din România. Anul trecut, au înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 405 milioane de euro.

Articolul anterior

Complet Electro Serv, companie din grupul Altex, cumpără unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din România

Articolul următor

Elvețienii de la Connect44 și-au mărit numărul de angajați cu 20 la sută, în primele șase luni din 2020, față de anul trecut

Articole din aceeași categorie
Total
11
Share