SuperTeach își extinde echipa de management cu Oana Zapca, care devine director executiv al asociației.
Oana Zapca (foto, centru) a preluat această funcție din 15 noiembrie, după o carieră de peste 15 ani în companii multinaționale, activitate ce a culminat cu rolul de vicepreședinte al Ipsos Interactive Services, organizație cu peste 900 de angajați în România.
Absolventă a programului MBA INDE, cu o diplomă de Master oferită de CNAM Paris, în parteneriat ASE București, Oana Zapca a ocupat diverse funcții de management în companii și proiecte. În ultimii trei ani, și-a redirecționat timpul și experiența de viață și de manager către zona de coaching și traininguri pe diverse teme de dezvoltare personală. Este coach certificat SoulKids, coach de carieră și life-coach, și lucrează atât cu adulți, cât și cu copii, pentru a-i ajuta ”să-și găsească motivația, să-și crească încrederea în forțele proprii și să-și urmărească visurile în mod pragmatic”.
Asociația SuperTeach are o comunitate de peste 30.000 de profesori care au participat la cursurile și evenimentele organizației, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă. Obiectivele principale pentru următorii ani sunt de a inspira 50.000 de profesori prin conferințe și webinarii, de a crește la 20.000 numărul profesorilor absolvenți ai programului Mentalitate Deschisă în Educație, de a dezvolta comunitățile locale SuperTeach și de a avea cel puțin o Școală SuperTeach în fiecare județ. Un obiectiv important pentru perioada următoare este acela de a poziționa meseria de profesor în topul celor mai dezirabile profesii în rândul copiilor din România.
Oana Zapca va coordona activitatea Asociației SuperTeach cu ajutorul Ioanei Deneș, manager de evenimente, și al Andradei Mazilu, manager de Comunitate. Odată cu numirea noului director executiv, SuperTeach intră într-o nouă fază de dezvoltare, prin creșterea numărului de profesori care vor avea acces la programul de Mentalitate Deschisă în Educație, prin dezvoltarea comunităților locale ale asociației și extinderea proiectului Școala SuperTeach.
În octombrie, a fost lansat primul proiect de schimbare de mentalitate în educație a unei școli de stat, la Școala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. Proiectul ”Școala SuperTeach” presupune că, pe o perioadă de doi ani, în respectiva instituție de învățământ sunt implementate instrumentele pentru schimbarea mentalității la toate nivelurile. SuperTeach derulează cursuri de mentalitate deschisă în educație cu conducerea școlii, cu profesorii, elevii, părinții și personalul non-didactic.
Toate activitățile sunt monitorizate și evaluate și este măsurat impactul lor asupra elevilor și profesorilor. Proiectul ”Școala SuperTeach” va fi implementat și în alte instituții de învățământ, cu susținerea mediului privat. Obiectivul asociației este ca, în următorii cinci ani, fiecare județ să aibă minimum o Școală SuperTeach.
DESPRE ASOCIAȚIA SUPERTEACH site-ul oficial
SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar. Misiunea proiectului este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil.Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, SUA. Celor patru co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat, din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely si preotul Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.