TenarisSilcotub crește valoarea burselor Roberto Rocca, acordate studenților de la universitățile tehnice

Cel mai mare producător de țevi fără sudură din România a decis, odată cu ediția 2021 a Roberto Rocca Education Program (RREP), să dubleze valoarea burselor la 18.000 de lei/ an pentru fiecare dintre cei 40 de studenți bursieri.

Achiziții de materiale pentru cursuri și licență, proiecte de cercetare sau workshop-uri de specialitate sunt principalele direcții în care cei 40 de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj‑Napoca (UTCN), Universitatea Politehnică București (UPB), Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași și Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești spun că vor folosi susținerea financiară primită din partea companiei.

“Faptul că valoarea bursei este una importantă îmi permite să mă gândesc nu doar la cursurile extra-curiculare de specialitate pe care îmi doream de mult să le urmez, ci și la lucruri legate de dezvoltarea personală. Bursa îmi oferă mai multe oportunități de a investi în mine”, spune Melania Stavre, studentă la Universitatea Politehnică București.

Roberto Rocca Education Program reprezintă o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Înființat în 2005, în memoria președintelui Grupului Techint, Roberto Rocca, programul acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Marea Britanie, România, Uruguay şi SUA. În fiecare țară, programul este gestionat de departamentul de Resurse Umane din companiile-sponsor.

De la lansarea în România, programul a acordat burse pentru peste 600 de studenți la diferite specializări tehnice. Anual, echipa TenarisSilcotub evaluează sute de candidaturi venite din partea studenților universităților tehnice, pentru a selecta studenții cu cel mai mare potențial de dezvoltare. Pe lângă încurajarea performanțelor educaționale, programul își propune să educe o nouă generație de lideri în industria românească.

DESPRE TENARISSILCOTUB

Face parte din grupul Tenaris și este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.700 de oameni în România, are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina.

Articolul anterior

Psiholog: Validarea socială, boala tăcută a ego-ului

Articolul următor

Asociația SuperTeach își extinde echipa de management și intră într-o nouă fază de dezvoltare

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share