Biroul Raiffeisen Property Holding International din SkyTower, premiat la BigSee Interior Design Award

Proiectul de design interior al spațiului de birouri Raiffeisen Property Holding International (RPHI), amplasat la etajul 18 al clădirii SkyTower București, a fost premiat în competiția BigSee Interior Design Awards, categoria Spațiu de lucru.

Proiectul aparține biroului de proiectare locală Arhitecturall și a fost dezvoltat și implementat pe o perioadă de cinci luni. Lucrările au fost finalizate luna aceasta. “A fost un efort de echipă și o reușită – pornind de la ideea inițială, colectarea nevoilor colegilor, definirea obiectivele comune, licitarea arhitecților – și până la finalizarea proiectului. Ne simțim privilegiați să lucrăm într-un birou atât de inspirat și frumos”, declară Bernd Steingruber, Chief Technical Officer al RPHI România, compania ce administrează și deține SkyTower.

Competiția BigSee Awards este adresată țărilor din Europa de Sud-Est și include șase categorii: arhitectură, design interior, de produs, vestimentar, de lemn și turism. Câștigătorul fiecărei categorii este selectat pe baza următoarelor criterii: inovație, design inteligent, originalitate, sustenabilitate, conștientizare culturală și socială, funcționalitate, puterea creativă, pasiunea și excelența în afaceri.

“Premiile BigSee explorează și recompensează permanent creativitatea specialiștilor din domeniul arhitecturii, designului de produs sau al celui interior. Câștigarea unui premiu pentru amenajarea realizată de echipa noastră reprezintă o recunoaștere internațională a muncii și viziunii noastre. Acest lucru ne bucură și ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun în crearea valorilor arhitecturale. Receptivitatea beneficiarului către propunerile noastre au dus către o colaborare frumoasă și rapidă”, spune Ana-Maria Tudor, arhitect, fondatorul Arhitecturall.

Viziunea din spatele proiectului de design interior pentru birourile RPHI a fost de a ieși din zona de confort și din tiparele clasice de amenajare dictate de forma clădirii și de a crea un nou spațiu emblematic, “inima companiei”. Acesta a fost conceput pentru a fi reprezentativ pentru comunitatea SkyTower și creativitatea pe care o generează. Proiectul profită și de lumina naturală abundentă de care se bucură clădirea, prin crearea unui traseu fluid, cu ajutorul formelor organice utilizate.

Mobilierul ales pentru zona de birouri are forme curbate și se poate adapta și rearanja în funcție de numărul de persoane și de preferințe. Acest lucru conferă versatilitate, un anumit dinamism și rafinament, iar spațiul poate fi utilizat la maximum.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share