Fundația Groupe Renault lansează Bursele de educație Constantin Stroe, în memoria fostului director al uzinei Dacia

De anul acesta, Fundația Groupe Renault lansează programul educațional de Burse Constantin Stroe, centrat pe performanță și incluziune socială. Programul poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii și uzinelor Dacia.

Fundația își propune să identifice zece elevi și studenți din anii terminali, care au rezultate foarte bune, s-au evidențiat prin proiecte extrașcolare și de voluntariat, sunt pasionați de domeniul de studiu și vor să contribuie la schimbarea societății. Acest tip de burse vizează un profil de învățământ real (automatică și calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații, IT, inteligență artificială). Alți 50 de elevi din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița, vor primi burse sociale.

“În mediul nostru de business, în fiecare mașină Dacia produsă în România se reflectă rezultatul performanței echipelor noastre. În fiecare copil care se dezvoltă în societatea noastră există potențial de învingător, atunci când pasiunea se conjugă cu un vis în care crede. Bursele Constantin Stroe readuc în memorie contribuția remarcabilă a unui fost coleg care a reușit în toate etapele sale profesionale și a cărui viață s-a confundat cu industria auto a României, cu marca și uzina Dacia. Constantin Stroe poate servi drept sursă de inspirație noilor generații care vor să performeze într-un domeniu al viitorului”, declară Mihai Bordeanu, președinte director general Dacia.

Bursele se derulează prin intermediul Fundației și pot fi susținute de angajați ai Grupului Renault și de orice persoană care crede în performanță prin educație. Ei pot redirecționa 3,5 la sută din impozitul pe venit și/sau pensie prin completarea formularului 230, până pe 25 mai.

Înscrierea candidaților pentru Bursele de performanță Constantin Stroe este programată între 1 iulie și 1 august. Candidaturile vor fi analizate de un juriu format din reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, Fundației și Grupului Renault, între 25 august și 10 septembrie. În 15-20 septembrie va fi publicată lista celor 20 de finaliști, iar până în 10 octombrie vor fi desemnați cei zece beneficiari ai burselor. Pentru cele 50 de burse sociale, elevii vor fi selectați prin instituțiile de învățământ și inspectoratele județene.

Despre Constantin Stroe (1942-2016)

A fost cel care a contribuit major la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia, odată cu privatizarea Dacia, în 1999. I se datorează, în bună parte, salvarea mărcii, după anii ’90, şi reîntoarcerea sa în marea familie Renault. A fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii Uzinei de la Mioveni, acolo unde a parcurs toate etapele carierei profesionale, până la rolul de director general al uzinei. A îmbrăţişat rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii româneşti de automobile, din poziţia de preşedinte-director general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În 2012, revista franceză, Le point, l-a numit “Figură istorică a Dacia”. A fost decorat de statul român cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler”, iar statul francez i-a oferit distincţia “Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare”.

Articolul anterior

Biroul Raiffeisen Property Holding International din SkyTower, premiat la BigSee Interior Design Award

Articolul următor

Synevo extinde cu 25 la sută numărul de centre de testare Covid-19 și continuă investițiile în aparatură

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share