Cea mai mare companie aeriană românească, după numărul de pasageri transportați, va fi condusă de Oana Petrescu.

Oana Petrescu îi urmează lui Marius Puiu, care, din septembrie 2018, a fost CEO interimar. Acesta va rămâne în continuare alături de Blue Air și va reveni la cea mai mare pasiune a sa: de a fi în cockpit, cât mai aproape de pasagerii companiei.

Noul director general s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer interimar și turnaround manager. Este un profesionist recunoscut în turnaround management și creștere profitabilă, cu 28 de ani de experiență în finanțe, IT și management comercial. A fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young și Deloitte, și vicepreședinte executiv la BCR, după privatizare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Blue Air își propune să devină lider în rândul companiilor aeriene din Europa Centrală și de Est, cu un model de business bazat pe reducerea complexității. “Blue Air are multe oportunități, iar pentru a crește performanțele noastre comerciale și operaționale vom adopta un model de business adaptat pieței actuale, respectiv Low Cost – Low Complexity”, explică CEO-ul Blue Air.

Noua echipă de conducere Blue Air:

Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer) lucrează de peste 30 de ani în industria aviatică. A intrat în echipa Blue Air în decembrie 2018, după ce a ocupat funcții în managementul Lufthansa și Air Berlin.

Dana Popescu (Chief Financial Officer) are o experiență de 20 de ani în consultanță și servicii financiare, la Arthur Andersen, Ernst & Young, Bancpost, Erste Group și Vodafone. S-a alăturat echipei Blue Air în mai 2018, ca șef al direcției de controlling și managementul performanței, iar acum a preluat responsabilitățile postului de Chief Financial Officer.

Cristian Buciu (Chief Operations Officer) este unul dintre cei mai vechi membri ai echipei Blue Air. Din iunie 2009, asigură derularea operațiunilor de la sol ale companiei, iar din aprilie a preluat și responsabilitatea funcției de OCC (Operations Control Center), pentru organizarea activității de zbor și Centrul de control al operațiunilor.

Aurelian Bobei (Chief Technical Officer) a preluat responsabilitatea echipei tehnice ale Blue Air. Cu o experiență de 24 de ani în aviație, la Blue Air din mai 2007, a fost Engineering and Planning Manager, apoi Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO) Director. Din aprilie, coordonează activitățile de management și mentenanță a flotei de avioane, în condiții de siguranță și eficiență.

DESPRE BLUE AIR

Operează zboruri din decembrie 2004. În cei 14 ani de activitate, a transportat peste 26 de milioane de pasageri, dintre care aproape șase milioane în 2018. Cu 1.300 de angajați, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. A primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA), din partea International Air Transport Association, pentru standarde excepționale de operare, iar din 2016 este membru cu drepturi depline IATA.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Farmexim și Help Net vor avea șefi noi, din februarie

Distribuitorul de produse farmaceutice Farmexim și rețeaua de farmacii Help Net Farma…

A&D Pharma: CEO-ul Robert Popescu părăsește compania, după 10 ani

În urma integrării A&D Pharma în Dr. Max Group, Robert Popescu, CEO…

Ex-vicepreședintele executiv al Bancpost este noul şef al riscului la Patria Bank

Din 7 ianuarie, Codin Radu Năstase preia funcția de şef al administrării…

CEC Bank are o nouă conducere executivă

Laurenţiu Mitrache şi Bogdan Neacşu au preluat conducerea executivă a CEC Bank,…