Bosch dă startul construcției celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Compania Bosch a anunțat oficial deschiderea șantierului pentru construirea unei noi clădiri de birouri în Centrul de Inginerie din Cluj.

Lucrările de construcție au început în martie și vor fi finalizate în 2023. Clădirea va fi dată în folosință la începutul lui 2024. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de circa 21 de milioane de euro. Noua clădire, care va fi conectată cu sediul existent prin două pasarele, se va întinde pe o suprafață construită de circa 10.000 mp și zece etaje, și este prevăzută cu o parcare subterană.

“Activitățile de dezvoltare ale Grupului Bosch în România au crescut constant și sustenabil în ultimii ani, astfel că am decis extinderea Centrului de Inginerie din Cluj cu o a doua clădire, care să susţină această creştere şi să asigure infrastructura necesară pentru noi proiecte complexe. Prin investițiile în arii de importanță pentru viitor, precum mobilitatea sustenabilă – automatizată, electrică și conectată -, Internetul lucrurilor și inteligența artificială, Bosch continuă să-și extindă și mai mult rolul de lider în inovație. Prin consolidarea poziției Centrului de Inginerie din Cluj, experții noștri locali au o contribuție tot mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global”, explică Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Pe lângă birourile și sălile de ședințe moderne, noua clădire va oferi diferite facilități, precum zone pentru testarea mașinilor, spațiu dedicat proiectelor studențești, sală de conferință și zone de relaxare. Cele două clădiri de birouri ale centrului din Cluj pot găzdui în total peste 1.400 de angajați, într-un model de lucru hibrid. Ingineri talentați contribuie activ la viitorul conducerii automatizate, electrice și conectate, prin dezvoltarea unor soluții tehnologice de ultimă oră, sustenabile și sigure.

Condiții de muncă flexibile

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj le oferă angajaților săi condiții de muncă flexibile, într-un model de lucru hibrid, și spații ce favorizează comunicarea și interacțiunea. Prima clădire a centrului, inaugurată în februarie 2020, cu o suprafață construită de circa 17.000 mp, este dotată cu cu birouri flexibile, cu un design modern și spații de relaxare. Noua clădire va fi dotată cu echipamente ce vor susține lucrul în echipă, creativitatea și colaborarea, și va deveni un hub de interacțiune ce va stimula generarea de idei inovatoare.

Angajamentul față de comunitățile locale și educație

În ultimii ani, Centrul de Inginerie din Cluj a realizat diferite parteneriate strategice cu autoritățile locale, companiile partenere și mediul academic, și și-a consolidat, astfel, implicarea activă în comunitățile locale. În domeniul educației, Bosch a dezvoltat la Cluj, din 2013, proiecte de lungă durată cu universitățile locale. Compania are în derulare trei programe de masterat și patru cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai”. Centrul din Cluj oferă, anual, peste 50 de burse studenților talentați.

Inginerie avansată la Centrul de Inginerie din Cluj

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității, de la înființarea sa. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, peste 1.000 de experți locali contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Prin colaborarea strânsă cu alte centre de inginerie Bosch și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluții unice clienților din întrega lume.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share