Bosch, partener pentru învăţământul dual în judeţul Alba

Liderul global în furnizare de tehnologii şi servicii a gazduit la Blaj, judeţul Alba, un eveniment dedicat popularizării şi promovării programului Şcoala Duală, program inaugurat la Blaj în toamna anului trecut, în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” şi Primăria Blaj.

Peste 335 de părinţi şi elevi din 11 şcoli din Alba au vizitat centrul de dezvoltare din fabrica Bosch Blaj. Un prim atelier mecanic a fost inaugurat în 2019, special pentru elevii şcolii duale, chiar în incinta primei hale de producţie deschise la Blaj în 2007. Creșterea numărului de specializări oferite în program a atras nevoia de alte noi ateliere, motiv pentru care a fost construit un nou centru de dezvoltare, prevăzut cu ateliere de mecanică, electronică şi pneumatică.

Noul centru a fost amenajat într-un spaţiu extern, lângă unitatea de producţie din Blaj, şi este dotat cu toate echipamentele necesare. Aici vor putea fi instruiți anual peste 100 de ucenici. Noile ateliere amenajate de Bosch vor deservi elevii înscrişi în program şi vor oferi cadrul pentru dezvoltarea şi aprofundarea competenţelor în specializări precum sculer matriţer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor şi instalaţii industrie Bosch.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Elevii participanţi la eveniment au fost înscrişi într-o tombolă ce le poate aduce drept premiu un schimb de experienţă în fabrica Bosch din din Schweinfurt (Germania), care derulează programe de învățământ dual. Fabrica din Blaj le oferă tinerilor înscriși în program beneficii precum acces la servicii medicale private, prânz gratuit la cantina fabricii, asigurarea transportului şi a echipamentului de lucru, rechizite, prioritate la angajare şi posibilitatea de a-şi continua studiile în care doresc să obţină diploma de bacalaureat.   

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DESPRE BOSCH

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi are peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, în Blaj, şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. În Bucureşti, deține un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.

Articolul anterior

Constantina Diță, campioană olimpică la Beijing, susține Comitetul Național Paralimpic

Articolul următor

"Universitatea" Conti: Continental devine a doua "casă" pentru studenții la Inginerie din Sibiu

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share