Specialiștii din marile companii, profesori pentru elevii Școlii Americane din București

Școala Internațională Americană din București (AISB) aduce specialiști din companii pentru a preda alături de profesorii școlii, în Centrul de Design și Inginerie al instituției, un proiect prin care practica și invenția revin în procesul educațional.

Ideea construirii centrului, sub motto-ul “Step Into the Extraordinary”, a apărut în urma unei strategii colective pe care Consiliul de Conducere și întreaga comunitate a școlii o urmează, anume aceea de a inova continuu în educația pe care AISB o oferă elevilor săi. El a apărut din dorința sinceră de a folosi în clase și în afara lor practici de predare inedite, mai apropiate de realitatea “din afara” școlii, de a-i pregăti pe elevi în spiritul a ceea ce li se va cere în viitor. Implicarea specialiștilor din companii a fost un pas firesc în întregul concept.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Specialiști în domenii ca IT&C, webdesign, jurnalism, muzică, film, design vestimentar, artă culinară și energie verde vor susține workshop-uri, cu exemple și studii de caz din activitatea lor profesională, în laboratoarele Școlii Americane. “Profesorii noștri sunt foarte bine pregătiți, însă căutăm specialiști conectați clipă de clipă la ultimele inovații, oameni care prin natura jobului lor interacționează cu tehnologia mai mult decât o facem noi. Avem nevoie de ei să le fie aproape profesorilor și, împreună cu aceștia, să-i ajute pe elevi să-și depășească limitele și să se pregătească pentru ziua de mâine și cerințele viitorului în ceea ce privește piața muncii”, spune Robert Brindley (foto), directorul Școlii Americane Internaționale de la București.

În același timp, elevii sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile în respectivele domenii și, de ce nu, să inoveze. “Posibilitatea generațiilor viitoare de a fi creative și de a inova are o importanță covârșitoare în succesul pe care îl vor avea în viață.  Și nu mă refer aici doar la posibilitatea de a găsi un loc de muncă, lucru deloc de neglijat, mă refer, de asemenea, la posibilitatea de a face  față cu succes realității care se conturează pentru viitor, una cu destul de multe provocări. Așa cum am făcut de ani buni, și pentru Centrul de Design și Tehnologie, profesorii, elevii și coordonatorii noștri de programe vor stabili legături cu școli din România, astfel încât și elevi din afara AISB să aibă acces la acest centru. Încercăm să inițiem legături cu diverse organizații, pentru a înțelege ce va fi folositor pentru elevii noștri în viitor”, spune Robert Brindley.

O primă etapă a centrului a fost realizată – mai exact, primele laboratoare (design fashion, robotică) sunt deja disponibile elevilor. Sălile au fost construite în aripa școlii ce găzduia clasele primare, iar acestea au fost mutate în noul centru, inaugurat în august 2017. Partea a doua a construcției, o clădire ridicată de la zero, va fi demarată în acest an. În momentul în care întreg centrul va fi gata, în 2019, va oferi tuturor posibilitatea de a lucra în laboratoare de robotică, film, sunet, de a cultiva în mod sustenabil, recolta, pregăti și vinde produse alimentare, de a confecționa haine, elemente mici de mobilier și multe altele.

De altfel, pentru elevi de la școli de stat din România, AISB oferă anual burse, din 1999, în urma participării la un concurs creat de instituție, și le oferă astfel accesul la o educație internațională până la terminarea liceului. American International School of Bucharest (AISB) este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada SUA, și rezidentă în campusul construit în 2001, pe o suprafață de zece hectare. Are în prezent 950 elevi.

Articolul anterior

Cluj: UBB și NTT DATA "construiesc" o aplicație web ce permite accesul în baza de date a Bibliotecii Centrale Universitare

Articolul următor

Producătorul de scaune auto Adient susține învățământul profesional dual, în fabricile din România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share