Computer science, economie, drept, psihologie, medicină și inginerie – specializările preferate de viitorii studenți români în străinătate

Universități ca Sciences Pro, Cambridge University, Jacobs Bremen University, Johns Hopkins University participă online la Upgrade University Summit 2022, în 2 și 3 aprilie.

Elevii români care își doresc să studieze la universități din străinătate aleg ca prime opțiuni domeniile computer science, economie, drept, psihologie, medicină și inginerie, conform datelor companiei de consultanță în domeniul educației Upgrade Education. Cea mai populară destinație este Olanda, din motive economice.

“Elevii se gândesc la o universitate din UE ca plan de rezervă dacă nu sunt admiși în SUA sau datorită cheltuielilor mult mai mici. După Brexit, puțini se mai gândesc la Marea Britanie ca variantă viabilă. Mulți se îndreaptă către universități din Europa, unde școala este ieftină sau gratis, cum e Olanda. Alte țări accesibile sunt cele nordice sau Germania. Mulți absolvenți vor să se întoarcă în țară după facultate. Mai ales cei care studiază business vor să facă asta pentru a-și deschide o afacere”, afirmă Tinu Bosînceanu, fondator și mentor Upgrade Education.

Compania susține inclusiv elevii cu rezultate deosebite: în urma unui concurs încheiat în martie, șapte olimpici internaționali și naționali la diferite materii au primit burse complete din partea Upgrade Education pentru a candida la universități de top din SUA, iar cinci au primit burse cu 50 la sută reducere. Pentru a răspunde întrebărilor elevilor și părinților despre studiul în străinătate, compania va organiza, în 2-3 aprilie, a treia ediție a Upgrade University Summit. Evenimentul va avea loc, online, gratuit.

Un motiv important ce a stat la baza organizării noii ediții a fost acela că, în ciuda pandemiei, numărul de elevi care au optat să plece la facultate în străinătate se menține crescut și este cu atât mai valoroasă creșterea awareness-ului asupra importanței alegerii corecte a unei facultăți de top.

La ediția din acest an au confirmat prezența reprezentanți și cadre didactice de la Cambridge University, NYU Abu Dhabi, Johns Hopkins University, Warwick University, University of Amsterdam, Jacobs University sau Bocconi University. Mentorii invitați, alumni Harvard, Cambridge sau Oxford, vor susține prezentări pentru dezvoltarea de abilități practice, specifice provocărilor necesare pentru accesarea studiilor externe.

Cel mai mare mit în educație

Fondatorul Upgrade Education consideră că mitul cel mai mare legat de educație este că domeniul pe care îl studiezi la facultate e domeniul în care vei profesa toată viața. “Multor elevi le spunem să studieze domeniul de care sunt interesați, pasionați, pentru că oportunități se vor găsi. Mai ales că e greu de prezis cum va arăta piața muncii peste 5-10 ani, multe dintre joburile pentru care candidează acești copii s-ar putea nici măcar să nu existe acum”.

Aproape 600 de elevi au fost consiliați să acceseze studiile în străinătate prin Upgrade Education, de la înființarea companiei, în 2017. Dintre elevii cu medii peste 8 care au apelat la Upgrade Education încă din clasa a X-a, 84 la sută au ajuns la facultăţi din top 100 mondial.

DESPRE UPGRADE EDUCATION

Este o companie românească ce oferă consultanță și suport academic pentru identificarea aptitudinilor personale ale elevilor încă din timpul liceului și ghidarea lor în vederea aplicării în învățământul superior, pe tot parcursul către centre universitare de anvergură din Europa, Marea Britanie și SUA.

Cu sprijinul Upgrade Education, elevii pot fi incluși în programe de mentorat și pot găsi îndrumare completă de pregătire și aplicare până în faza de admitere în universități internaționale de top. Printre mentorii Upgrade Education se numără absolvenți ai universităților Oxford, Yale, Harvard, Amsterdam, Berkeley sau TU Delft.

Articolul anterior

Vera Maxim, patiserul care a transformat dulciurile în poezie

Articolul următor

Datele cu caracter personal nu pot fi păstrate la nesfârșit. Recomandări pentru companii

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share