Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet automatizată

Grupul Bosch a lansat, la jumătatea lunii mai, prima linie specială de producție pentru măști, la fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbach.

În urma unei creșteri coordonate a producției, ce se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie, Bosch va fabrica peste jumătate de milion de măști, pe cinci linii de producție din patru locații Bosch. Liniile au fost proiectate de unitatea de utilaje pentru scopuri speciale. În urma unor solicitări de la peste 30 de companii, Bosch pune gratuit la dispoziția celor interesați planurile de proiectare a liniei speciale.

Dezvoltată de unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale, în doar câteva săptămâni, linia complet automatizată este integrată și în alte locații ale companiei. Pe lângă fabrica principală pentru industrie 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, unde sunt proiectate două linii, capacitatea de producție a măștilor va crește cu ajutorul liniilor de producție din Naganathapura, India, și Juárez, Mexic. O instalație din fabrica Rexroth din Erbach, Germania, va completa rețeaua de producție. Până la sfârșitul lunii, volumul de producție al celor cinci linii este stabilit să depășească zece milioane de măști pe lună.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Bosch fabrică măști chirurgicale tip I și II și le va folosi, în principal, pentru a-și proteja cei circa 400.000 de angajați. Compania pune la dispoziția terților orice capacitate în exces, dacă există cerere și măștile satisfac standardele specifice țării. Mai mult, Bosch pune gratuit la dispoziția altor companii proiectele, desenele tehnice și instrucțiunile de asamblare disponibile, dar și informații despre modul în care măștile sunt ambalate și distribuite. Unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale oferă companiilor interesate consultanță de specialitate și furnizează sisteme complete la cerere.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În 2019, a înregistrat aici vânzări de 436 milioane de euro. Vânzările totale nete, ce includ vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch deține şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, tot în Blaj, şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri, în Timişoara. În Bucureşti, are un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share