Banner

Bosch și Microsoft construiesc o platformă software pentru mașinile viitorului

Companiile Bosch și Microsoft colaborează pentru a dezvolta o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea perfectă între mașini și cloud.

Noua platformă, care se va baza pe Microsoft Azure și va încorpora module software Bosch, va permite dezvoltarea software-ului și descărcarea sa pe unitățile de control și computerele vehiculului. În continuare, colaborarea se va axa pe dezvoltarea de instrumente care sporesc eficiența în procesul de dezvoltare de software. Acest lucru va stimula inovația și va reduce costurile de dezvoltare de software pentru vehicule în organizație, dar și între ele.

Pentru șoferi, platforma va asigura accesul mai rapid la funcții și servicii digitale noi. Colaborarea dintre Bosch și Microsoft îmbină diversitatea expertizei în software, electronică și sisteme a principalului furnizor auto de la nivel global și cunoștințele Microsoft în inginerie software și cloud computing. Noua platformă software ar putea fi disponibilă pentru primele prototipuri de vehicule până la sfârșitul lui 2021.

“Computere pe roți”

Software-ul va juca un rol tot mai important pentru generațiile viitoare de vehicule. Noile tendințe, precum electromobilitatea, conducerea automatizată și serviciile moderne de mobilitate, nu ar fi posibile altfel. Acest lucru va necesita și actualizări mai frecvente și îmbunătățiri în viitor. Cu toate acestea, cerințele stricte privind siguranța pe parcursul întregii durate de viață a vehiculului fac ca actualizările de software wireless și serviciile digitale pentru mașini să fie foarte complexe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Gama largă de serii și modele face ca lucrurile să fie și mai provocatoare. Colaborarea va beneficia de înțelegerea pe care o are Bosch în materie de arhitectură electrică și electronică, unități de control și calculatoare pentru autovehicule, care este necesară pentru actualizările wireless ale vehiculelor. Compania va contribui cu expertiza sa și cu produsele pe bază de software și instrumentele de dezvoltare pentru industria auto. Ele includ software-ul de bază și middleware-ul pentru calculatoarele și unitățile de control ale vehiculelor, dar și module software pe bază de cloud, pentru a pune la dispoziție actualizările wireless pentru întreaga flotă de vehicule.

“Deținerea unei platforme software cuprinzătoare, care să asigure integrarea între vehicule și cloud, va reduce complexitatea dezvoltării de software și a integrării sistemelor vehiculelor. Astfel, vom crea condițiile pentru ca actualizările wireless să poată fi efectuate la fel de ușor și confortabil pentru vehicule, la fel ca în cazul smartphone-urilor”, spune Dr. Markus Heyn, membru în Consiliul de administrație al Robert Bosch GmbH.

Platforma pre-integrată va reduce mult complexitatea actualizărilor wireless, ceea ce va ajuta la asigurarea actualizării permanente a software-ului unui vehicul, datorită faptului că arhitectura software a vehiculelor și cloud-ul se vor potrivi acum perfect.

Servicii software noi pentru dezvoltatori

Bosch și Microsoft intenționează să îmbogățească gama de instrumente existente pentru dezvoltatori, ceea ce va permite producătorilor și furnizorilor din domeniul auto să-și simplifice și să accelereze propria dezvoltare de software, și să se adapteze la provocările unice din industria auto. Companiile intenționează și să utilizeze platforma de întreprindere GitHub complet integrată și să deschidă părți importante ale noii platforme software de pe GitHub.com, pentru a încuraja refolosirea codului și partajarea celor mai bune practici în industrie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share