Atos colaborează cu Universitatea Transilvania (UniTBv) pentru lansarea primului program de Masterat de Cybersecurity din Brașov, cu predare în limba engleză.
Programul este inclus în curricula Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul UniTBv şi are o durată de doi ani. De asemenea, Atos dotează laboratorul de securitate cibernetică cu echipamente și soluții în valoare de peste 90.000 de euro.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Programul de Masterat Cybersecurity se adresează tinerilor pasionați de IT și tehnologie, și își propune să le asigure dobândirea de abilități și competențe pentru o carieră profesională sau de cercetare în domeniul securității cibernetice. Pregătirea specialiștilor va avea două componente: teoretică – prezentarea conceptelor de securitate cibernetică, infrastructuri critice, securitate informațională – și practică – determinarea amenințărilor, riscurilor și vulnerabilităților de securitate cibernetică, și gestionarea rapidă și eficientă a sistemelor, în cazul unor incidente de securitate. Pentru anul universitar 2018-2019, sunt alocate 27 de locuri, dintre care 22 de locuri fără taxă și cinci cu taxă.
“Ne dorim să creăm un ecosistem puternic, care să se adreseze nevoilor actuale, legate de securitatea cibernetică și, în același timp, să pregătim specialiști cu abilități practice pentru viitor. Noul program vine atât în sprijinul tinerilor IT-iști, prin accesul la noțiuni temenice de securitate cibernetică, prezentate de profesori talentați si experți Atos, cât și în sprijinul angajatorilor. Este cunoscut faptul că industria de software și servicii IT se confruntă în prezent cu o lipsă acută de forță de muncă calificată. Atos și UniTBv colaborează de mai mulți ani și aveam în plan extinderea parteneriatuluiîn această direcţie”, declară Cătălina Dodu, Global Presales Director Cybersecurity Atos și Country Manager Atos IT Solutions and Services.
Atos îşi aduce contribuţia prin implicarea specialiștilor săi din România și din străinătate în procesul de predare, dar şi prin crearea unui laborator specializat de Cybersecurity, în valoare de peste 90.000 de euro. Acesta include atât elemente hardware, servere Bull Sequana Spentru virtualizare şi procesări de date, modulul de securitate hardware HSMProteccio, precum şi componente software specifice domeniului de securitate din portofoliul Atos: Evidian Single Sign On și CardOS.
DESPRE ATOS SE (SOCIETATE EUROPEANĂ)
Este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 73 de țări. Oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare. Atos colaborează cu clienți din industria apărării, servicii financiare, sănătate, industria prelucrătoare, media, utilități, sectorul public, retail, telecomunicații și transport. Este partenerul global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.
DESPRE UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV
Are 18 facultăți și peste 19.000 de studenți. Aici se derulează mai mult de 100 de programe de studii de licență și peste 70 de programe de masterat, în toate domeniile fundamentale. La acestea se adaugă 18 domenii de studii doctorale. La Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor învață peste 1.400 de studenți, la opt programe de studii de licență și patru programe de masterat.