Brașov: Un furnizor auto construiește o fabrică în care vor lucra 130 de angajați

Foto: all-in.de

PMG Sinter, lider mondial în producția de oțel sinterizat pentru sectorul automotive, a semnat un contract cu Industrial Park Brașov, pentru dezvoltarea unei hale de producție cu o suprafață de 5.500 de metri pătrați.

Finalizarea lucrărilor de construcție și începerea producției sunt stabilite pentru februarie 2018. În prima etapă de dezvoltare, proiectul va genera 130 de noi locuri de muncă. PMG a început producția de oțel sinterizat în 1960, în Füssen, Germania. În prezent, deține șapte unități de producție (Germania, Spania – trei fabrici, SUA – două fabrici, China), cu peste 1.400 de angajați și o cifră de afaceri de 260 milioane de euro.

Suprafața totală a Industrial Park Brașov este de 39 de hectare. În stadiul actual de dezvoltare a proiectului, opt hale ocupă o suprafață totală construită de 103.000 metri pătrați. În Parcul Industrial Brașov funcționează companiile VP Industries, Benchmark, ICCO Systems, EuroDruck Services, Harsha Engineers, Preh, Continental Powertrain și NBHX Rolem. Proprietarii parcului plănuiesc să adauge noi hale de producție și depozitare, dar și o gradiniță pentru copiii angajaților, servicii bancare, magazin alimentar non-stop, parcare suplimentară TIR-uri și spălătorie auto.

La finalul anului trecut, Industrial Park Brașov apărea pe locul 3 în topul parcurilor industriale din România, după numărul de angajați. Peste 4.000 de oameni își desfășurau activitatea în cadrul companiilor prezente în parc.

Brașov: Complexul AFI aduce 2.000 de noi locuri de muncă în economia orașului

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share