Brașov: Complexul AFI aduce 2.000 de noi locuri de muncă în economia orașului

Cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl dezvoltă în România, cel de la Brașov, a obținut avizul de construcție. Centrul comercial va oferi o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp (160.000 GBA), la care se adaugă două turnuri de birouri Clasa A, pe o suprafață de 25.000 mp GLA.

Valoarea totală estimată a investiției pentru centrul comercial și prima clădire de birouri este de peste 120 milioane de euro. Întregul proiect este dezvoltat pentru a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri “verzi” și va contribui la crearea a circa 2.000 de noi locuri de muncă, pe lângă noile clădiri de birouri de Clasa A, care vor găzdui companii din domeniul IT&C.

Construcția noului proiect a demarat la începutul acestui an, iar data de livrare este estimată pentru sfârșitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, în funcție de ritmul lucrărilor. “AFI Brașov reprezintă un punct de referință în strategia noastră de dezvoltare. Dorim să oferim orașului Brașov și locuitorilor săi, dar și celor care vizitează această frumoasă destinație turistică, cel mai mare și mai modern centru comercial, situat în inima orașului. Suntem convinși că, odată finalizat, proiectul va deveni noul centru al orașului Brașov și va oferi o experiență memorabilă de shopping. Locația perfectă, conexiunea cu bulevardul principal, accesul facil dinspre toate zonele orașului și ieșirea spre București, alături de conexiunea rapidă la transportul public, fac din acest proiect un mix excelent atât pentru shopping, divertisment și timp liber, cât și pentru a răspunde cerințelor comunității locale de business și companiilor de IT&C”, spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Mall-ul va avea două intrări principale: una dinspre cel mai mare bulevard al orașului (Bd. 15 noiembrie) și o a doua din partea de sud. Suprafața totală va fi distribuită pe trei niveluri. Accesul la cele 1.700 de locuri de parcare de la nivelul -1 se va face cu ușurință prin oricare dintre intrări, iar la acestea se adaugă spații suplimentare și la alte niveluri, accesibile din trei direcții. Centrul comercial are ca ancoră, pe o suprafață de 6.500 mp, Carrefour Gourmet, ce aduce un concept inovator în domeniul gourmet, la care se adaugă branduri de top internaționale din zona de fashion, o zonă interactivă unică, ce vine cu un nou stil de food court, ce cuprinde 12 tipuri diferite de restaurante și zone fast food.

Zona de cinema cu zece săli la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spații de divertisment și bowling, teren de joacă și o mulțime de alte atracții pentru copii, restaurante, cafenele, vor deveni o destinație de timp liber pentru vizitatorii mallului. O zonă verde de 3.500 mp, de unde pot fi admirați Munții Carpați, va dispune de o terasă, un loc de joacă și zone de relaxare, cafenele și restaurante.

AFI Brașov este cel de-al treilea centru comercial AFI Europe dezvoltat în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp GLA) în București și AFI Ploiești (34.000 mp GLA).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share