București: Politehnica și-a lansat propria agenție de plasare a forței de muncă

Din anul universitar 2016-2017, Universitatea Politehnica București (UPB) lansează un serviciu inedit pentru studenți – o agenție de plasare a forței de muncă.

Poli Jobs este singura oferta românească de acest tip – tinerii care intră la universitate, în urma examenului de admitere, precum și studeții de anul al II-lea, vor fi preluați în baza de date a agenției de plasare a forței de muncă. „Din anul al III-lea, când intră în perioada de practică prelungită la companii, universitatea, pe baza parteneriatelor pe care le are cu peste 2.000 de companii, le va oferi tinerilor un loc de muncă”, anunță rectorul UPB, Mihnea Costoiu. Absolvenții vor fi plasați în funcție de nivelul de calificare, de specializarea lor și de ofertele disponibile. „În funcție de nivelul de calificare pe care îl au absolvenții – media la finalul anilor de studiu, de specializare și de ofertele de muncă pe care le au companiile, o să le oferim cel puțin un loc de muncă. Spun cel puțin unul pentru că, de obicei, există mai multe oferte”, explică reprezentantul UPB.

Mihnea Costoiu estimează că 3.000 de studenți vor fi angajați prin intermediul agenției Poli Jobs, în fiecare an. „În acest moment, suntem capabili, pe baza parteneriatelor încheiate cu companiile și pe baza experienței acumulate în perioada de practică, să oferim această oportunitate. Toți studenții universității fac practică la finalul anului al III-lea, într-o companie care are încheiat un acord cu universitatea. Deja avem de nouă ani această experiență”, adaugă rectorul UPB. Anual, 90 la sută dintre absolvenții UPB se angajează imediat după ce finalizează studiile. Mulți dintre absolvenții de automatică și electronică se angajează încă din timpul facultății. Potrivit rectorului UPB, în prezent, instituția de învățământ superior are peste 10.000 de cereri de locuri de muncă de la companii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share