Banner

Ce vor ardelenii de la un job: sibienii – salarii, clujenii – atmosferă bună, bihorenii – siguranță, brașovenii – promovare

Atmosfera de lucru din cadrul companiei, siguranța locului de muncă, posibilitățile de promovare și de creștere profesională sunt cele mai importante aspecte de care țin cont tinerii atunci când aleg compania pentru care să lucreze. Pachetul salarial este pe locul patru în clasamentul aspectelor de care țin cont candidații, atunci când se angajează.

Datele reies din studiul realizat în primăvară la Târgul de Cariere (TdC), eveniment ce reunește peste 200 de companii și mai mult de 25.000 de candidați din mai multe orașe din România și Republica Moldova. Cercetarea a fost făcută în cadrul TdC, pe un eșantion de 1.405 tineri specialiști, absolvenți cu studii superioare și candidați cu studii în curs de finalizare, din Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, și care au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Respondenții au putut alege aspectele care sunt foarte importante pentru ei în alegerea unui job: atmosfera de lucru, salariul, oportunitățile de promovare, siguranța locului de muncă și altele. 72,13 la sută dintre ei afirmă că atmosfera de lucru din cadrul companiei este foarte importantă, 70,29 la sută își doresc siguranță la job, 58,97 la sută caută la serviciu posibilitățile de promovare și de creștere, în timp ce 48,60 la sută consideră că pachetul salarial este foarte important. „Credem că este important să-i întrebăm direct pe candidați ce este vital pentru ei atunci când caută un job sau un internship. Rezultatele studiului arată că tinerii sunt mai degrabă interesați de companii care le oferă ocazia de a învăța și de a avansa, decât de firme care nu le oferă această oportunitate după angajare. Asta și pentru că ne adresăm în special tinerilor dornici de experiențe noi și de oportunități diverse. O surpriză pentru noi a fost să vedem că mulți candidați pun preț mai mare pe creștere și avansare, siguranța locului de muncă și atmosfera de la seviciu, decât pe salariul obținut la angajare”, afirmă Corina Brândușan, PR Manager al Târgului de Cariere.

Ce este important la angajare

Cei mai interesați de o atmosferă de lucru destinsă sunt locuitorii din Cluj-Napoca (77,08 la sută), urmați de sibieni (74,56 la sută), bihoreni (72,18 la sută), brașoveni (69,74 la sută), mureșeni (69,44 la sută) și ieșeni (68,17 la sută). Candidații Târgului de Cariere în IT au ales această opțiune în procent de 73,77 la sută. Siguranța locului de muncă este foarte importantă pentru bihoreni (76,69 la sută), brașoveni (75,88 la sută), în timp ce ieșenii și clujenii sunt mai puțin interesați de acest aspect (57,79, respectiv 72,02 la sută). Posibilitățile de promovare sunt foarte importante pentru brașoveni (67,76 la sută), sibieni (63,60 la sută) și clujeni (61,46 la sută). De promovare se arată atrași, în procent de 67,76 la sută, și tinerii IT-iști care au participat în primăvară la Târgul de Cariere în IT de la Cluj. Cei mai interesați de pachetul salarial oferit de companii sunt locuitorii din Sibiu (53,95 la sută), urmați de cei din Brașov (53,07 la sută) și Bihor (52,63 la sută). Procentaje sub 50 la sută se înregistrează în Cluj (49,50 la sută în rândul candidaților de la Târgul de Cariere Cluj Global și 40,98 la sută în rândul tinerilor Târgului în IT), Iași (48,44 la sută) și Târgu Mureș (41,67 la sută).

Pregătiri pentru sezonul de recrutări de toamnă

Perioada de înscrieri pentru companiile care vor să participe la Târgul de Cariere   este în toi, iar candidații care își caută un loc de muncă, un internship sau o oportunitate de voluntariat pot participa, în toamnă, la Târgul de Cariere. Evenimentul de recrutare va avea loc în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, în Chișinău, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș și Oradea. În Cluj și Iași vor avea loc și târguri specializate în IT.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share