Bursierii GovITHub își încheie colaborarea cu Guvernul Grindeanu

În urma adoptării ordonanței de urgență (OUG) prin care sunt modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală privind abuzul în serviciu și a proiectului de lege privind grațierea, bursierii GovITHub se declară indignați și refuză să își continue activitatea sub coordonarea actualului guvern și a echipei sale de miniștri.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016, ca urmare a unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat, care își doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituțiilor publice și la îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul. “Principiile ce guvernează activitatea GovITHub au la bază transparența, implicarea civică și un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil ca în doar patru luni de activitate, GovITHub să dezvolte proiecte cu impact național, care în alte condiții ar fi costat statul român peste un milion de euro”, spun bursierii GovITHub.

Potrivit acestora, deciziile guvernului actual, luate în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum și modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub și contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât și valorilor personale ale bursierilor. Așadar, bursierii GovITHub au luat în regim democratic hotărârea să înceteze colaborarea cu actualul guvern. “Prin această poziție oficială, ne exprimăm îngrijorarea pentru direcția periculoasă în care se îndreaptă România și tragem un semnal de alarmă privind valorile democratice ce trebuie protejate”, arată specialiștii GovITHub.

Despre GovIThub

Operațional din 3 octombrie 2016, programul guvernamental GovITHub reunește un grup de voluntari și bursieri, specialiști din domeniul IT, cu scopul comun de a îmbunătăți infrastructura informatică a instituțiilor publice prin respectarea principiilor de Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Security & Privacy. Pe parcursul programului, GovITHub a avut parte de susținerea a sute de voluntari care împărtășesc valorile și dorința de modernizare a societății românești.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share