Școala Informală de IT: peste 2.000 de cursanți, în 2016

Mai mult de 2.000 de persoane s-au înscris, anul trecut, la programele oferite de Școala Informală de IT, în centrele din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara. Școala a primit și titlul Education Program of the Year, oferit de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), după ce în noiembrie 2016 a fost recunoscută drept The most oustanding educational tech program, în cadrul Cluj Tech Industry Award.

Școala Informală de IT este un proiect de educație alternativă și reconversie profesională, axat pe educație prin mentorat, inițiat în 2013, la Cluj-Napoca. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoștiințe – inițiere, pregătire și specializare. Accesul se face prin intermediul unui proces riguros de selecție. Doar 40 la sută dintre candidații care trec prin acest proces sunt acceptați în cadrul Școlii Informale de IT. Această metodă specifică asigură un grad înalt de performanță în cadrul programelor, în care cursanții admiși pornesc de la niveluri echilibrate de pregătire și înțelegere a domeniului, dar și de motivare.

După admitere, candidații sunt integrați într-un program de mentorat în domeniul IT, completat prin sesiuni și discuții cu specialiști în HR sau dezvoltare profesională. Abordarea este una personală – fiecare cursant este susținut pentru atingerea obiectivelor proprii, fie că acestea înseamnă facilitarea procesului de reconversie profesională sau specializarea și aprofundarea cunoștințelor pentru avansare ierarhică sau antreprenoriat.

Ne bucurăm să vedem cum, de la an la an, numărul participanților este în continuă creștere. Este un rezultat al eforturilor depuse de întreaga echipă, iar premiile și titlurile oferite de autoritățile din industrie ne dau impulsul de a continua și de a dezvolta tot mai mult această platformă.

Răzvan Voica

Managing Partner @ Școala Informală de IT

În 2016, în centrul din Cluj-Napoca s-au înregistrat 1.319 înscrieri. În Iași au fost înregistrate 418 persoane înscrise. În București, cel mai recent deschis centru, au fost înregistrate 217 înscrieri, iar în Timișoara – 148. Cele mai accesate programe au fost cele de pregătire – 64 la sută, urmate de cele de inițiere – 25 la sută. Programele de specializare, dedicate celor care au o pregătire solidă în IT și doresc o aprofundare a cunoștiințelor, au avut o pondere de 11 la sută din total.

În București, în 2016, cele mai solicitate programe au fost cele de Java Development și UX Design, iar pentru 2017 numărul cererilor pentru programele de inițiere este deja în creștere. Vârsta medie a cursanților a fost de 29 de ani, iar majoritatea erau angajați la momentul înscrierii. Circa 70 la sută dintre candidați au provenit din industrii diferite, iar cei mai mulți au un istoric profesional în Finanțe/Bănci, Servicii, Customer Support sau Medicină și Resurse Umane. Pentru 2017, reprezentanții Școlii Informale de IT pregătesc o serie de programe noi, conforme cu nevoile actuale identificate pe piața de IT.

DESPRE ȘCOALA INFORMALĂ DE IT

Înființată în 2013, la Cluj-Napoca, își desfășoară astăzi activitatea și în alte mari trei orașe cu potențial de dezvoltare pe piața IT&C: București, Iași și Timișoara. Proiectul a fost lansat la inițiativa unui grup de specialiști în IT&Software, Educație, Project Management și Antreprenoriat, cărora li s-a alăturat, în scurt timp, o echipă de traineri cu experiență practică și tehnică, dobândită în peste zece ani de activitate în companii renumite de IT. Inițiatorii proiectului se adresează tuturor celor pasionați de tehnologie care își doresc o carieră în IT, dar și companiilor locale din IT&Software, dornice să recruteze personal bine pregătit, entuziast și dotat cu aptitudini și competențe practice, testate de specialiști cu recunoaștere în domeniu.

Articolul anterior

VIDEO. Adecco recrutează un CEO pentru o lună

Articolul următor

Enea România recrutează 70 de oameni în București, Iași și Craiova

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share