Caiac SMile își propune să instaleze monoschiuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, pe pârtiile din România

Asociația Caiac SMile, condusă de Ionuț Stancovici, este promotorul unei premiere naționale: trei persoane cu dizabilități locomotorii au devenit monitori de schi.

Vasile Bota, Adrian Cherecheș și Bogdan Cioltea ajută alte persoane cu dizabilități să poată schia singure. Cei trei au încheiat un curs de perfecționare, acreditat de Euroski – Centrul Național Formare Monitori, și participă la campania prin care Caiac SMile își propune să instaleze monoschiuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, pe cel puțin zece pârtii din România. Asociația a achiziționat deja 13 astfel de scaune, cu ajutorul Cris-Tim – prin campania “Ajut eu”, organizată de Fundația Mereu Aproape și Antena 1 -, Ana Hotels, Decathlon și Aqua Carpatica.

Ionuț Stancovici și-a propus să accesibilizeze sportul pentru persoanele cu nevoi speciale. Iubitor de sport, un antrenor dedicat și dornic să atragă oameni în această direcție, iarna pe schiuri și snowboard, vara în caiac, adună în jurul său peste 2.000 de copii și adulți. Antrenează 20 de copii din club pentru performanță în concursuri internaționale și reprezintă România la sportul olimpic de caiac slalom.

Este inițiator al mai multor proiecte, majoritatea de natură socială, și crede că sportul reprezintă terapie fizică și psihică. De aceea, orientarea lui, în mod special, este îndreptată spre persoanele cu dizabilități și copii proveniți din medii defavorizate, pe care vrea să-i ajute să se integreze în societate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share