Canadienii de la Maple Bear aduc în România un nou model de educație și vor deschide 10 școli în franciză

Maple Bear intenționează să deschidă zece unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, și ia în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal.

Maple Bear caută parteneri locali pentru a înființa școli în România. Școala canadiană va include reglementările locale în materie de educație și va oferi programe curriculare locale integrate, pe lângă programul și metodologia canadiană.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pregătirea copiilor pentru învățarea continuă, de-a lungul întregii vieți, de a avea succes și a fi cetățeni globali, reprezintă fundamentul metodologiei educaționale canadiene, care face din Canada unul dintre liderii mondiali în educație. Acest concept devine accesibil în Europa Centrală și de Est, prin intermediul școlilor Maple Bear și al noului model de franciză educațională.

Modelul vizează o educație completă a copilului – fizică, intelectuală, emoțională și socială, în care trei componente sunt fundamentale: creativitatea, colaborarea și gândirea critică. “Peste 85 la sută dintre locurile de muncă ale anului 2030 nu au fost încă inventate, conform Institutului pentru Viitor (IFTF). Cum poate educația să pregătească copiii pentru meserii care încă nu există? Ce școli am putea să le oferim copiilor pentru a le asigura succesul în viitor? Câtă vreme nimeni nu știe ce ne rezervă viitorul, răspunsul este, pur și simplu, codificat în <metodologia învață să înveți>. Dacă le dezvoltăm copiilor abilitățile și dragostea de a învăța și de a dobândi cunoștințe, vor fi pregătiți să facă față oricăror provocări și să navigheze cu încredere într-o lume a transformărilor profunde și rapide”, declară Yann Bidan, director general al Maple Bear Europa Centrală și de Est.

Canada se situează constant printre primele șase țări din lume, din punct de vedere al sistemului educațional, conform evaluării OECD PISA. Canada ocupă locul șase, depășește toate țările vorbitoare de limbă engleză din lume (Marea Britanie ocupă locul 23, iar SUA, locul 31) și se situează înaintea liderilor economici și educaționali din Europa (Franța – locul 25 sau Germania – locul 13). România ocupă locul 48.

Maple Bear este unul dintre brandurile din domeniul învățământului privat cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Înființat în urmă cu 12 ani, este prezent astăzi în 16 țări, cu peste 300 de unități de învățământ preșcolar, școlar și liceal, și cu peste 35.000 de elevi. Planul de dezvoltare pentru următorii zece ani vizează dezvoltarea unei rețele vaste de școli, cu peste 15.000 de elevi.

Articolul anterior

Românii care au cucerit Canada

Articolul următor

Arhitectul Corvin Cristian și jurnalista Ileana Răducanu, "profesori" de design interior

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share