Capgemini susține Asociația Națională de Dezbateri și Retorică

Compania Capgemini România sprijină ARDOR (Asociația Națională de Dezbateri și Retorică) pentru a contribui la stimularea talentelor și la perfecționarea tinerilor pe care îi inspiră să aleagă o carieră în IT.

Capgemini și ARDOR prevăd o colaborare bazată pe educație și schimb de cunoștințe. Membrii echipei Capgemini își vor oferi voluntar timpul pentru a oferi cunoștințe și sprijin elevilor și studenților înscriși  în ARDOR, în timpul forumurilor de dezbatere, și îi vor ajuta să înțeleagă mai bine industria tehnologică. Ca prim pas, Capgemini va livra o serie de seminarii web, ce vor avea ca teme construirea CV-ului potrivit, căutarea și aplicarea locurilor de muncă, abilități de interviu, abilități Word, PowerPoint și Excel.

“Când am descoperit ARDOR, am fost impresionat de pasiunea cu care se implică în dezvoltarea unor aptitudini esențiale și vine în completarea a ceea ce oferă în mod tradițional sistemul nostru educațional. ARDOR nu este doar o asociație, ci o adevărată comunitate, construită în timp și bine conectată la școlile din toată țara. Am îmbrățișat imediat ideea unui parteneriat prin care Capgemini poate contribui efectiv la dezvoltarea tinerilor”, spune Laurentiu Mandu, Managing Director Capgemini în România.

ARDOR va sprijini Capgemini cu seminarii de comunicare și prezentare, angajarea colaboratorilor interesați de Capgemini în practici și tehnici de dezbatere, vorbire spontană (improvizată) și prezentări bine documentate.

“Dincolo de susținerea financiară pentru evenimente de tradiție ale comunității de debate (cum este Forumul Național), ne propunem să învățăm unii de la alții: profesioniștii Capgemini să învețe de la trainerii ARDOR argumentare aplicată în mediul de lucru și, la rândul lor, să împărtășească din expertiza lor de consultanță IT către elevii și studenții din comunitatea de debate”, declară Emanuel Beteringhe, președintele executiv al ARDOR.

Cu 290.000 de angajați în aproape 50 de țări, Capgemini este un lider global în parteneriatul cu companii, pe care le ajută să-și transforme și să-și gestioneze afacerea prin valorificarea puterii tehnologiei. În 2020, a raportat venituri de 16 miliarde de euro.

ARDOR își propune să educe tinerii din România în spiritul valorilor democratice prin instrumentul educațional numit debate/ dezbateri academice. Coordonează peste 100 de cluburi de debate în licee și facultăți, iar mai bine de 1.500 de elevi și studenți învață anual cum să dezbată. Oferă cursuri acreditate pentru profesori și instruire pentru deschiderea de cluburi de debate, cu impact asupra a peste 150.000 elevi pe an. Selectează și antrenează echipei României pentru Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi (locul 15 mondial în 2020 și locul 8, anul acesta) și oferă și ateliere de argumentare pentru sectorul privat de business.

Articolul anterior

Aproape două treimi dintre români își schimbă jobul pentru un salariu mai mare. Peste 80 la sută caută constant noi oportunități

Articolul următor

Studiu: 58 la sută dintre managerii de companii spun că lucrurile vor evolua foarte defavorabil în economia românească, în următoarele luni

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share