Care sunt joburile viitorului, în companiile de top

În 26-27 octombrie, la Angajatori de TOP București, la Sala Palatului, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot întâlni 130 de companii, pot aplica la peste 6.000 de oportunități de carieră și pot participa la 25 de workshop-uri și conferințe – sesiuni care ajută candidații să-și dezvolte abilitățile și competențele necesare pentru joburile viitorului.

Globalizarea, progresul tehnologic și schimbările demografice (dar și schimbările de valori și preferințe ale candidaților) sunt trei tendințe care au potențialul de a schimba modul în care vor arăta joburile în viitor. Din perspectiva companiilor ce activează pe piața din România și care vor fi prezente la Angajatori de TOP, principalele cinci aspecte care vor contribui la modificarea modului în care va arăta piața forței de muncă în viitor sunt inteligența artificială (roboți, aplicații etc.) – 73 la sută), automatizarea în fluxul activităților / servicii & producție – 64 la sută, Internet-of-things (smart office, new data, organizare eficientă) – 61 la sută, flexibilitatea joburilor – 57 la sută și globalizarea joburilor – 43 la sută.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Provocările cu care se va confruntă piața forței de muncă vor atrage după sine dezvoltarea unui set de abilităţi obligatorii pentru candidații care își doresc să rămână relevanți pe piața muncii. O pregătire care le oferă posibilitatea candidaților de a-și dezvolta, îmbunătăți și reajusta setul de abilități și competențe astfel încât să fie competitivi pe piața forței de muncă va fi o preocupare constantă a angajatorilor. Companiile prezente la Angajatori de TOP consideră că skill-urile de care vor avea nevoie candidații pentru a rămâne relevanți pe piața forței de muncă sunt capacitatea de învățare continuă – 77 la sută, adaptabilitatea – 75 la sută, agilitatea în învățare și Inteligența socială -64 la sută, capacitatea de adaptare în medii culturale diverse – 57 la sută și abilitatea de a lucra cu datele – 45 la sută.

O parte dintre joburile viitorului, în concordanța cu setul de skill-uri și tendințele care vor impacta piața forței de muncă sunt deja deschise de companii de top în cadrul târgului de carieră de la Sala Palatului. Câteva dintre ele sunt Data Management Analyst, Automation Engineer, Data Science Analyst – Analytics and Automation, Digital Innovator sau Intelligent Automation Developer.

Cele 25 de workshop-urile și conferințele care vor avea loc în cadrul evenimentului Angajatori de TOP abordează teme care îi ajută pe candidați să se pregătească pentru joburile viitorului. Pentru pasionații de tehnologie, ediția aceasta readuce componenta TechTalks, care se anunță tentantă din punct de vedere al conținutului. Patru conferințe promit să aducă în prim-plan cele mai noi trenduri: Machine Learning & Artificial Inteligence, Internet of Things & Automotive, FinTech și Web&Cloud Technologies. Juniorii în IT&C pot opta pentru patru TechLab-uri ce au ca subiect principal inteligența artificială folosită în jocuri, procesul de automatizare IT și testarea automată.

Aceste subiecte vor fi susținute de companii precum Stefanini, Genpact, ABS Software Development și Electronic Arts. Studenții și absolvenții interesați de programe de internship/ trainee, de dezvoltarea carierei sau care sunt cele mai căutate skill-uri, pot participa la sesiunile susținute de companii precum Deloitte, HP Inc, Philip Morris, Société Générale European Business Services, Medicover, Cegedim Service Center, British American Tobacco, Piraeus Bank și Orange. Participarea la toate sesiunile este gratuită, iar cei interesați își pot rezerva un loc aici. Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe hipo.ro, în secțiunea dedicată evenimentului. Participarea la eveniment este gratuită, în baza CV-ului tip Barcode.

Articolul anterior

Coca-Cola are șefi noi în Europa

Articolul următor

Rezidențiat: Petiție online, pentru drepturi egale între medicii rezidenți

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share