Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, este noul director general al TAROM

De astăzi, compania TAROM are un nou director general, în persoana lui Cătălin Radu Prunariu.

“Finalizarea restructurării organizaţionale şi de personal, reînnoirea flotei de aeronave şi uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activităţii comerciale şi de marketing şi digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar şi transformarea acesteia în principalul jucător de pe piaţa transportului aerian din România”, spune Cătălin Prunariu.

Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, de anul trecut, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat şi TAROM. “Cu toate acestea, compania aeriană naţională a reuşit să supravieţuiască primului an de criză, în special datorită ajustării operaţiunilor şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate. Odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu îşi propune să implementeze şi consolideze un model de operare eficient şi durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piaţa de transport aerian, atât la nivel naţional, cât şi european, în scopul asigurării profitabilităţii şi a stabilităţii pe termen lung”, transmite compania.

Cătălin Prunariu a început să lucreze la TAROM în 2009, în calitate de copilot, iar apoi a profesat ca pilot comandant, instructor şi examinator. În paralel, între 2012 şi 2017, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române. În 2019-2020, a fost inspector-şef pentru operaţiuni aeriene. A fost numit pe postul de director general al TAROM din funcţia de director operaţiuni zbor.

Articolul anterior

Ghidul "de sănătate" al Amazon: angajații să-și cumpere pantofi după program, ca să aibă loc când li se umflă picioarele

Articolul următor

Endava a continuat să recruteze și în pandemie și a ajuns la o echipă de peste 3.200 de angajați, în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share