Cea mai mare creștere salarială din ultimii 15 ani, în companiile mari din sectorul privat. Angajatorii din asigurări, cei mai “generoși”

În acest an, salariile brute în companiile private au crescut, în medie, cu 12 la sută, cea mai mare rată din ultimii 15 ani, pe fondul încercării firmelor de a compensa nivelul record al inflației, dar și în contextul unei piețe ale muncii competitive, arată studiul salarial PayWell 2022, realizat de PwC România.

Pentru 2023, companiile private anticipează o creșteremedie a salariilor brute de 9,3 la sută.”Creșterile salariale sunt semnificative și depășesc zece la sută în multe sectoare, cu procente pe care nu le-am mai văzut în ultimii 15 ani, chiar dacă nu au compensat erodarea cauzată de inflație. Presiunile pentru creșterea salariilor vor continua și în următorul an, însă ne așteptăm la procente ușor mai mici, în contextul perspectivelor incerte cu privire la creșterea economică. Tot mai multe companii evaluează sustenabilitatea acestor majorări și accelerează alte măsuri de eficientizare și creștere a productivității”, declară Oana Munteanu, Director People & Organisation, PwC România.

Cea mai mare creștere medie a salariilor, de circa 18 la sută, a fost operată în asigurări, urmate de retail (16,6 la sută), centre de servicii (11 la sută), farma (10,5 la sută), bănci (10,5 la sută), tehnologie (9,3 la sută) și industrie (6,6 la sută). Cele mai mari venituri salariale medii continuă să se înregistreze în sectorul de tehnologie, urmat de leasing, centre de servicii, industrie, bănci, farma, asigurări și retail.

Studiul reflectă și diferențe demografice în abordarea pachetelor de remunerare. Cel mai bine plătită grupă de vârstă este cea între 44 și 54 de ani. Categoria 26-43 de ani este la un nivel apropiat. Există un decalaj de 23 la sută între plata femeilor și a bărbaților. La fiecare un leu pe care îl câștigă un bărbat, o femeie ar câștiga 0,76 lei, ceea ce înseamnă că, în continuare, femeile tind să ocupe roluri mai slab plătite. Angajații cu performanțe ridicate sunt plătiți cu opt până la 15 la sută mai mult decât restul colegilor – la fel și cei cu o vechime mai mare în firmă.

Beneficii: zilele suplimentare de concediu, pe primul loc

După ce, ani la rândul, în topul beneficiilor s-au aflat tichetele de masă, în această ediție a raportului, zilele suplimentare de concediu au urcat pe primul loc. Sunt urmate de tichetele de masă, abonamentele medicale, bonusurile cu ocazii speciale, programul flexibil și, marele absent din ultimii ani, evenimentele pentru angajați (de tip team building).

“Ponderea medie a beneficiilor din total pachet salarial este undeva la cinci la sută, destul de redus față de statele din vestul Europei. Angajații au început să aprecieze și alte beneficii în afara celor devenite tradiționale. Ca tendință, au scăzut beneficiile precum mașina de companie, decontarea transportului, comunicații mobile, fiindcă telefonul nu mai este considerat chiar un beneficiu, ci o necesitate. Se observă o creștere a beneficiilor din zona de timp liber și wellbeing, de la vouchere de vacanță la sesiuni de terapie sau vinerea cu program redus”, arată Mădălina Trif, Senior Manager People & Organisation PwC România.

Pentru studiul salarial şi de beneficii PayWell România 2022 au fost intervievate peste 180 de companii din industrie, banking, farmaceutic, retail, IT&C, BPO, asigurări și leasing.

DESPRE PWC

Este o rețea de firme prezentă în 152 de țări, cu mai mult de 328.000 de profesioniști care oferă servicii în domeniul auditului, consultanței fiscale și pentru afaceri.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share