Cea mai mare fabrică de scutere electrice din lume va angaja numai femei – peste 10.000

Ola Electric Mobility Pvt intenţionează să construiască zece milioane de scutere electrice pe an, la o nouă fabrică din India, sau 15 la sută dintre scuterele electrice din întreaga lume, în 2022, iar această afacere va fi gestionată şi derulată în întregime de femei.

Controlată de miliardarul indian Bhavish Aggarwal, fabrica de scutere electrice este o continuare a startup-ului de ride-hailing Ola, care ar urma să deruleze în 2022 o ofertă publică iniţială. Viziunea lui Aggarwal este să ofere lumii “mobilitate curată şi o forţă de muncă inclusivă”.

Primul grup de angajate a început munca săptămâna aceasta, la uzina de la Krishnagiri, iar finalizarea uzinei va costa 330 milioane de dolari. “La capacitate maximă, Futurefactory va angaja peste 10.000 de femei. Va fi cea mai mare uzină din lume care angajează numai femei şi singura facilitate de producţie de vehicule din lume care angajează numai femei”, a scris Bhavish Aggarwal într-o postare pe blog.

Sprijinită financiar de SoftBank Group Corp. şi Tiger Global Management, Ola Electric intenţionează să scoată pe porţile uzinei sale un scuter electric la fiecare două secunde, după finalizarea lucrărilor programată pentru anul următor. Fabrica ar urma să aibă un grad semnificativ de automatizare, cu 3.000 de roboţi care vor lucra alături de forţa de muncă formată din femei.

Obiectivul lui Aggarwal este ca, în timp, să pună la punct o gamă completă de vehicule electrice, inclusiv cu trei şi cu patru roţi, scrie Agerpres. Primul scuter electric ce va ieşi pe porţile uzinei, modelul S1, va avea un preţ de cost de 99.999 rupii (1.360 de dolari) şi este destinat să concureze cu scuterele tradiţionale din India. Exporturile ar urma să înceapă la finele acestui an. “Oferirea de oportunităţi economice femeilor îmbunătăţeşte nu doar vieţile lor, ci şi pe cele ale familiilor lor şi întreaga economie”, spune Bhavish Aggarwal.

Gradul de participare a femeilor în industria manufacturieră din India este de doar 12 la sută. “Dacă India vrea să fie hub-ul manufacturier al lumii, trebuie să dăm prioritate pregătirii profesionale şi creării de locuri de muncă pentru femei”, spune fondatorul Ola Electric.

Articolul anterior

Dante Internațional, "părintele" eMAG, atrage finanțare europeană pentru pregătirea angajaților

Articolul următor

Analiză: Cum arată revenirea la birou pentru angajații care au trecut prin Covid-19

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share