Cele mai noi beneficii oferite de companiile de IT: cursuri pentru copiii angajaților

Cu experiență de peste 22 de ani în crearea și dezvoltarea aplicațiilor software pentru copii, Infomedia Pro lansează EduCat, centrul de formare 100 la sută românesc, dedicat copiilor.

Cunoscută pe piața software locală sub brandul PitiClic, Infomedia Pro extinde linia de business în aceeași arie a dezvoltării copiilor, printr-un centru de formare dedicat lor, și folosește experiența didactică modernă și abordarea practică și aplicativă a cunoașterii și auto-cunoașterii.

Cursurile au o adresabilitate indirectă de tip B2B. Ele pot fi oferite de companii copiilor angajaților lor, ca beneficiu premium. Astfel, este susținută creșterea performanțelor copiilor, iar costurile sunt considerate o recompensă valoroasă a implicării adulților la birou, transferată în sesiuni și programe de training către copii.

Credem că te-ar interesa și: IT-iștii: cine sunt, cu ce se “mănâncă” și cum îi recrutezi

Cum poate oferi o companie beneficii materializate în cursuri pentru copii?

Ca o extindere a setului de beneficii oferite de cele mai multe companii de IT, EduCat vine cu un plan de cursuri complet pentru copiii angajaților din companii, accesibil sub formă de abonament. În funcție de numărul de copii ai angajaților, companiile beneficiază de abonamente de cursuri pentru întregul an școlar și un bootcamp de vară. Costurile pornesc de la 170 de lei/ copil/ lună.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prin programa de cursuri elaborată de specialiști în educație, management, informatică sau dezvoltare personală, copiii pot beneficia de activități extrașcolare sau de o extensie a învățării, cu rol de înțelegere sau de aprofundare a materiilor importante studiate la școală.

În prezent, EduCat funcționează pentru zeci de copii din București, care urmează cursuri de programare, MBA Junior, Geografia distractivă sau cursul de timp liber. În funcție de mărimea companiei, de spațiul disponibil și de preferințe, cursurile pentru copii pot fi planificate la sediul EduCat sau la sediul companiei ce achiziționează setul de beneficii.

Conform unui studiu Benefit Online, în 2018, valoarea medie anuală a bugetului de beneficii flexibile acordate unui angajat a fost de 4.260 de lei, aproape dublă față de cea din 2014, iar cele mai multe dintre serviciile incluse nu sunt folosite de angajați.

Articolul anterior

Endava își pregătește mutarea în cea mai înaltă clădire de birouri din România

Articolul următor

Aproape un sfert dintre companiile din România, "vizitate" de Fisc, în 2018. 18 la sută dintre inspecții au condus la impuneri între 1 și 5 milioane euro

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share