Cluj-Napoca: Peste 160 de olimpici s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai

Mai mult de 160 de elevi participanți și premiați la olimpiadele naționale și internaționale s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), din Cluj-Napoca, în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie.

Cel mai mare număr de candidați olimpici a fost înregistrat la Facultatea de Matematică și Informatică, unde numărul lor a ajuns la 103. Dintre ei, 19 au fost admiși fără concurs, ca urmare a premiilor şi a menţiunilor obținute la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor la care au participat.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Olimpicii au optat și pentru facultățile de Litere (29), Studii Europene (7), Teologie Romano-Catolică (6), Geografie (5), Psihologie și Științe ale Educației (4), Istorie și Filosofie, Sociologie și Asistență Socială, Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (3), Drept și Știința și Ingineria Mediului (1).

Aproape 19.000 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la UBB. În cea de-a doua sesiune de admitere, candidaţii vor avea la dispoziţie 516 locuri bugetate la nivel licenţă zi, dintre care 73 sunt destinate elevilor proveniţi de la liceele din mediul rural, iar 43 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă. La nivel master vor fi disponibile 447 locuri bugetate, dintre care 55 pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării, iar 15 – pentru candidaţii de etnie rromă.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai începe în 10 septembrie. Calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor sunt accesibile aici.

Articolul anterior

Antreprenorul Dragoş Irimescu investeşte 1,8 milioane euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Articolul următor

Piața românească a berii se apropie de un miliard de euro – cine face jocurile

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share