Antreprenorul Dragoş Irimescu investeşte 1,8 milioane euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

După 18 ani dedicaţi companiei Depaco, care deţine brandul de ţiglă metalică Wetterbest, şi o vânzare a pachetului majoritar către grupul industrial TeraPlast, inginerul Dragoş Irimescu a ales să investească într-un business de piatră naturală (marmură, granit, travertin).

Anul trecut, a cumpărat fabrica de piatră Mesta din Băicoi, a renovat-o aproape în totalitate, a dotat-o cu tehnologie de ultimă oră şi va lansa un nou brand. Investiţia totală se va ridica la 1,8 milioane de euro. “Iniţial, nu am intenţionat să intru în acest business, am fost interesat mai degrabă de investiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte atașat de comunitatea locală. Am citit mai multe despre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic”, declară Dragoş Irimescu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Piatra provine din cariere din Turcia, India şi Grecia. Lastrele şi semi-lastrele sunt tăiate şi prelucrate în unitatea de producţie, care are o capacitate de tăiere de 500 m/8 ore şi de bastonare de 120 m într-un interval de opt ore. Dotarea tehnică permite o prelucrare rapidă şi precisă. Depozitul are o capacitate totală foarte mare și înmagazinează momentan stocuri de produse de circa 12.000 mp.

“Prioritatea mea în acest moment este consolidarea forţei de vânzări. Suntem în căutare de oameni buni şi serioşi. Pe termen mediu şi lung, dorinţa este educarea pieţei în ce privește utilizarea pietrei naturale în construcţii, pentru că aceasta are o mulțime de calități și avantaje. Iar politica noastră de preţuri va încuraja avansul pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist”, explică Dragoş Irimescu.

Pe lângă business-ul de piatră, care va funcţiona sub firma Polnebo Construct, Dragoş Irimescu gestionează compania Polnebo, unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperişuri şi construcţii tip cort din România. În paralel, familia Irimescu este implicată în două proiecte imobiliare rezidenţiale: Stegarului Boutique Apartments şi un al doilea proiect, pe malul lacului Străuleşti.

Articolul anterior

Mihaela Buzărnescu, a doua jucătoare de tenis din România între primele 20 din lume

Articolul următor

Cluj-Napoca: Peste 160 de olimpici s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share