Cluj-Napoca: Porsche Engineering a lansat un program de Masterat la Universitatea Tehnică

Porsche Engineering Romania, subsidiara locală deținută integral de Porsche Engineering Group, și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au lansat programul de Masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” (TAIA).

Cu o durată de doi ani, programul de Masterat este inclus în parteneriatul dintre Porsche Engineering Romania și departamentul Autovehicule Rutiere și Transporturi al Universității Tehnice. Obiectivul său este pregătirea a 25 de studenți pentru o carieră în cercetare și dezvoltare în industria auto. “Prin acest program de Masterat, ne putem aduce contribuția la dezvoltarea mediului educațional în domeniul ingineriei auto din Cluj, cu ajutorul partenerului nostru academic, Universitatea Tehnică. Programul a fost gândit astfel încât să pregătească studenții pentru provocările reale din domeniul ingineriei autovehiculelor, prin facilitarea accesului la know-how-ul și la experiența inginerilor noștri”, declară Marius Mihailovici, General Manager Porsche Engineering Romania.

Curriculum-ul TAIA, dezvoltat împreună cu profesorii universității, acoperă teme legate de vehiculele convenționale cu combustie, precum și de vehiculele hibride și electrice. Printre cursurile incluse în programă se numără cele de Teoria și automatizarea componentelor auto, Management termic, Instrumente CAD/CAE în ingineria autovehiculelor sau Materiale avansate în industria auto. Sesiunile practice și laboratoarele se vor desfășura atât la sediul Porsche Engineering Romania, cât și la Universitatea Tehnică. “Programul este conceput astfel încât să facă în permanență conexiuni între teorie și practică, și include cursuri obligatorii, laboratoare practice și activități extracurriculare. Studenții vor dobândi cunoștințe în domeniul componentelor electronice, al arhitecturii vehiculului, unităților de control, precum și în ceea ce privește dezvoltarea de software și funcții noi pentru automobil, dar cel mai important este că vor avea oportunitatea să le aplice în cadrul a diferite sesiuni de testare și simulare, în timpul cărora vor beneficia de sprijinul specialiștilor Porsche Engineering din Cluj și Germania”, adaugă Marius Mihailovici.

Admiterea la Programul de Masterat TAIA constă într-un interviu cu patru profesori ai UTCN, iar lucrările de disertație sunt coordonate de Porsche Engineering Romania și Porsche Engineering Germania. Compania oferă zece burse studenților cu cele mai bune rezultate. Mai multe informații despre programul de masterat TAIA sunt disponibile aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share