Cluj-Napoca: UBB, singura universitate din România în topul internațional Leiden Ranking

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este singura instituție de învățământ din România, inclusă în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking.

În clasamentul general, UBB ocupă poziția 825 din 902 universități acceptate. Universitatea din Cluj-Napoca ocupă locul 432 din 701 universități la Matematică/Informatică, locul 589 din 851 de universități la Științe Fizice/Inginerie, locul 675 din 775 de universități la Științele Vieții și Pământului, locul 836 din 854 de universități la Științe Biomedicale și Sănătate, și poziția 530 din 535 de universități la Științe Sociale și Umaniste.

Clasamentul Leiden este unul dintre cele mai prestigioase din lume. Este focalizat pe componenta de știință din universități, exprimată prin publicații de tip Web of Science și colaborări internaționale în cercetare. Includerea în clasament nu depinde de dorința universităților. Sunt incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universitățile care trec un anumit prag minimal al vizibilității și impactului internațional în știință. Ranking-ul complet poate fi consultat aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share