Banner

Lufthansa “leagă” Timişoara de Frankfurt, cu o cursă zilnică

Foto: frankfurt-airport.com

Din 29 octombrie, Aeroportul Timișoara va asigura legătura aeriană zilnică dintre Timișoara și unul dintre principalele aeroporturi europene de conexiune intercontinentală.

Durata zborului între Timișoara și Frankfurt am Main este de aproximativ două ore, iar timpul de transfer mediu este de încă două ore. Cursa va fi operată cu o aeronavă de tip Embraer 190.

Potrivit conducerii aeroportului din Timișoara, unul dintre principalele sale obiective a fost asigurarea unei legături care să ofere cetățenilor din vestul țării posibilitatea de a călători rapid, eficient și în siguranță, nu doar în principalele regiuni și capitale europene, ci și la/de la diferite destinații de pe alte continente. “Solicitările receptate de administrația Aeroportului Timișoara de la cetățenii din regiunea de vest a României, precum și de la cei cu reședința în întreaga lume, dar cu interese în regiunea noastră, au determinat administrația aeroportului să identifice companii full-service carrier, care au bazele de operare pe aeroporturi cu facilități de transfer pentru zboruri intercontinentale. Dintre cele câteva opțiuni și datorită unei conjuncturi comerciale favorabile pentru Aeroportul Timișoara pe piața de profil, opțiunea Lufthansa este cea câștigătoare”.

Cu peste 60 de milioane de pasageri înregistrați în 2016 și circa 300 de destinații curente deservite prin curse regulate, Aeroportul Frankfurt-am-Main este nu doar aeroportul numărul 1 al Germaniei și principala bază de operare a companiei Lufthansa, ci este, la nivel mondial, aeroportul legat direct cu cele mai multe destinații internaționale. Legătura directă și zilnică dintre Timișoara și Frankfurt este importantă mai ales datorită numărului mare de destinații oferite prin unul dintre cele mai importante hub-uri aeroportuare mondiale. Strict pentru regiunea de captare a orașului Frankfurt am Main, rămâne de interes și destinația operată cu zboruri low-cost pe aeroportul Frankfurt-Hahn.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share