Clujenii de la PitechPlus trec sub “umbrela” gigantului francez Webhelp

Grupul Webhelp achiziționează PitechPlus, companie românească ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate în special digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor. În portofoliul PitechPlus apar mari companii europene din sectoare diverse, inclusiv automotive, turism & călătorii, administrație publică și jocuri online.

Achiziția se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-și consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienților în implementarea strategiei lor de transformare digitală, printr-o ofertă de soluții personalizate, ce combină managementul relației cu clienții, inteligența artificială și automatizarea. 

Tranzacția va consolida expertiza și factorii de dezvoltare pentru ambele companii. Pentru Webhelp și filiala sa de consultanță, Gobeyond Partners, PitechPlus sporește know-how-ul metodologic în dezvoltarea și gestionarea aplicațiilor (metodologia Agile, dezvoltare in sprinturi) și crește capabilitatea celor 250 de experți în dezvoltarea și integrarea de software. Calitatea sa de a acționa ca integrator certificat pentru soluțiile Robotic Process Automation reprezintă un puternic element de diferențiere pe o piață pe care inteligența artificială și automatizarea sunt tot mai importante.

Această combinație unică de expertiză completează capabilitățile Webhelp actuale, în proiectarea și dezvoltarea serviciilor tehnologice, din domenii precum analiza vocală și a datelor sau dezvoltarea aplicațiilor mobile. Pentru PitechPlus, Webhelp pune la dispoziție sinergii comerciale puternice (Webhelp gestionează și optimizează relația cu clienții pentru mai mult de 500 de companii), acces la noi piețe și oportunități pentru integrarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată în soluțiile sale de software personalizate.

Bogdan Herea (foto), fondator și CEO PitechPlus, va rămâne la conducerea companiei cu sediul central în Cluj-Napoca. În această tranzacție, Webhelp Grup a fost asistat de firma de avocatură McDermott Will & Emery AARPI și Wolf Theiss, iar PitechPlus, de Stratulat & Albulescu și Șomlea & Asociații.

DESPRE WEBHELP GRUP

Webhelp furnizează o gamă extinsă de servicii, de la soluții de customer experience, moderare social media, până la managementul plăților. Este lider european în industria sa, cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, în 2018, realizată de 50.000 de angajați care își desfășoară activitatea în peste 140 de centre de operațiuni din 36 de țări. Din martie 2016, este deținut de echipa sa de management și de fondul global de investiții KKR. Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu GBL (Groupe Bruxelles Lambert), ca nou acționar, ce va înlocui KKR. 

DESPRE PITECHPLUS 

Fondată în 2006, oferă soluții software integrate și servicii de consultanță în transformarea digitală pentru 36 de clienți, din opt țări. Are peste 270 de angajați în Cluj-Napoca și Târgu Mureș și colaborează cu clienți din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA și Benelux. În 13 ani de activitate, s-a implicat în peste 1.000 de proiecte de dezvoltare de software, alături de clienți din diverse industrii și sectoare: mobilitate urbană, automotive, retail, divertisment, administrație publică, turism și servicii hoteliere, HR și educație. PitechPlus țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu 20 la sută mai mult față de anul precedent, cu păstrarea ratei de profit din 2018.

Articolul anterior

Aproape 1,7 milioane de români adulți nu au muncit niciodată

Articolul următor

La 12 ani, un puști din Cluj este cel mai bun jucător de fotbal din lume

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share