Clujul s-a “îmbogățit” cu trei companii de IT importante, de la începutul anului

Cushman & Wakefield Echinox a intermediat, în primele luni ale anului, trei tranzacţii de închiriere a unor spaţii de birouri din Cluj, cu o suprafaţă cumulată de 6.500 mp.

Chiriaşi sunt trei companii de IT, deja prezente în oraş. Ele ocupau birouri cu o suprafaţă de circa 3.000 mp, astfel că mutarea în noile spaţii le va permite să se extindă și să-şi dubleze echipele locale.

Riverbed Technology, cu sediul central în San Francisco și peste 2.400 de angajaţi în 50 de birouri din lume, a închiriat 1.400 mp în clădirea Advancity Offices, unde se va muta din vară. “Echipa a crescut şi va creşte şi mai mult, iar spaţiul actual a devenit neîncăpător. Am ales să ne mutăm în Advancity deoarece putem să ne desfăşurăm activitatea pe un singur etaj, ceea ce favorizează comunicarea între echipe. Am vrut și să ne aliniem cu restul birourilor Riverbed din lume, din punct de vedere al calităţii. Avem echipe mixte, ce conţin profesionişti cu multă experienţă şi tineri la început de carieră, și era important un acces facil către universităţi, dar şi grădiniţe şi şcoli”, explică Radu Farcaş, director Engineering, Riverbed Technology.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Analog Devices, cu sediul central în Norwood, aproape de Boston, cu afaceri anuale de peste cinci miliarde de dolari, a închiriat circa 1.200 mp în UBC Riviera, lângă Iulius Mall. “La începutul anului, Analog Devices Cluj, o filială a Analog Devices Inc., a început procesul de relocare în UBC Riviera Office, în scopul extinderii activităţii şi creşterii echipei de dezvoltare. Noua locaţie a fost aleasă în principal datorită standardelor înalte de calitate pe care le oferă şi din perspectiva poziţionării clădirii într-una dintre cele mai bine cotate zone din Cluj. Ea va oferi filialei locale posibilitatea de a creşte până la 100 angajaţi, în perioada următoare, și de a deveni un important centru de dezvoltare Analog Devices la nivel global”, declară Andrei Cozma, Site Manager, Analog Devices.

A treia companie, cu sediul central în Marea Britanie, a închiriat 4.000 mp într-o altă clădire modernă, aflată în dezvoltare în centrul oraşului.

Potrivit Cushman & Wakefield Echinox, Clujul este oraşul din afara Capitalei cu cel mai mare potenţial de absorbţie, atât a companiilor nou intrate în România, cât şi a celor care au în plan o extindere, și are cel mai mare stoc de spaţii de birouri moderne. Cea mai mare parte a clienţilor continuă să fie din IT&C. Cererile de spații sunt concentrate în centru, mai ales că nu există fluctuaţii mari ale nivelului chiriei, care este de 14-14,5 euro/mp atât în centru, cât şi în centru-est şi centru-vest. Cluj-Napoca este cea mai mare piață de birouri din afara Bucureștiului, cu un stoc de circa 300.000 mp.

Cushman & Wakefield Echinox este una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară de pe piața locală, activând în toate segmentele pieței imobiliare.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share