ClusterPower a inaugurat oficial investiția în cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop din România și din regiune

Compania românească ClusterPower a inaugurat, oficial, investiția într-un parc tehnologic în care se vor construi cinci centre de date și o unitate de producere a energiei electrice necesară pentru asigurarea consumului întregului campus.

ClusterPower construiește la Mischii, lângă Craiova, o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, cea mai mare din România și din regiune, prin care va crea contextul pentru stimularea creșterii economice a regiunii, permițând găzduirea și dezvoltarea de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată.

”România are multe de spus în tot ce înseamnă inovație, cercetare, digitalizare. Avem în țară multe industrii foarte specializate, care au nevoie de instrumentele pe care noi le creăm la Mischii, și mă refer la supercomputerul pe care îl vom aduce în România și careeste similar cu cel utilizat de Pfizer pentru crearea vaccinului anti-covid. Un astfel de instrument va putea fi folosit în industria farma din România, în domeniul fizicii nucleare sau în sectorul energetic”, declară Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower.

Potrivit lui Vladimir Ester, CTO ClusterPower, o astfel de infrastructură, care nu există în acest moment în România, va permite interconectarea cu alte 750 de centre de date din toată lumea.

”Tehnologia a progresat enorm în ultimii ani și își face simțită prezența din zona astronomiei, la medicină, transporturi și până la agricultură. Tehnologia este în mâinile noastre, o folosim zilnic prin multiplele aplicații pe care le avem la îndemână. Ce au toate astea în comun? Infrastructura. Toate au nevoie de infrastructură, de o putere mare de procesare, de telecomunicații și de un mediu colaborativ, care să poată accesa această infrastructură de oriunde din lume.

Avem o comunitate care își dorește proiecte ca al nostru și care vrea să se apropie de tendințele din Europa de Vest sau SUA, iar proiectul de la Mischii exact asta va face: va crea această infrastructură ce ne va permite un nivel de interconectivitate globală, care nu există în România, în acest moment”, spune Vladimir Ester.

ClusterPower a fost înființată în 2019 de antreprenorii Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu. Cosmin Georgescu, CEO, este expert în energie și are o experiență de 15 ani în management și 20 de ani în domeniul infrastructurii energetice și proiectelor tehnologice complexe. Vladimir Ester, CTO, este expert în infrastructură și servicii IT și lucrează de 15 ani în domeniul tehnologic și în dezvoltarea de proiecte IT de mare anvergură. Carmen Ursa Georgescu, CCO, este expert în relații internaționale și are 12 ani de experiență în proiecte globale cu prezență pe mai multe continente. Cei trei fondatori sunt absolvenți EMBA Asebuss și Kenesaw State University și dețin specializări de prestigiu, corespunzătoare expertizei lor.

Articolul anterior

Cea mai mare firmă de taxi din Londra oferă salarii de 5.000 de lire, ca să atragă șoferi

Articolul următor

Noul val de Covid alungă turiștii străini: România lipsește de la al doilea cel mai mare eveniment de turism din lume, pentru prima dată după 1980

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share