Colegiul Farmaciștilor din București plătește 850.000 de euro pentru cea mai veche farmacie cu laborator din Capitală

Cel mai reprezentativ monument al istoriei farmaceuticii românești și-a găsit cel mai potrivit proprietar.

Scoasă la licitație de Artmark Historical Estate, în 14 septembrie, la un preț de pornire de 600.000 de euro, Farmacia Gheorghe Hotăranu a fost cumpărată, după un concurs între trei oferte, de Colegiul Farmaciștilor din București, la un preț de adjudecare de 850.000 de euro.

Fostul proprietar și, totodată, moștenitorul celebrului farmacist Gheorghe Hotăranu, și-a exprimat încântarea în fața destinului pe care îl va avea acest imobil, întrucât Colegiul Farmaciștilor din București are în proiect transformarea farmaciei istorice în Muzeul Național al Farmaciei.

Proiectată în stil neoromânesc, de arh. Statie Ciortan, și finalizată în 1925 de antreprenorul italian Ernesto Mazzolini, casa cu farmacie rivalizează, la parter, doar cu Muzeul Farmaciei din Sibiu. La interior s-au conservat impecabil aproape toate elementele de mobilier și dotări farmaceutice, comandate și executate la Viena.

În aceeași zonă sunt situate și alte imobile istorice semnificative din portofoliul Artmark Historical Estate, care așteaptă să fie reintegrate în circuitul cultural-turistic: Băcănia și Casele Nae Petrescu (preț de pornire de 760.000 de euro) și superba Casă pictată de Francisc Vodak (preț de pornire: 2,15 milioane de euro).

Spitale din București, Brașov și Târgu Mureș angajează asistenți farmacie

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share