Colliers International lansează o nouă linie de business

Compania de consultanță imobiliară a lansat linia de business Retail Services, prin care își propune să devină one stop shop pentru dezvoltatorii de retail.

Divizia Retail Services este coordonată de Simina Niculiță (foto), care are o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară. În această perioadă, s-a ocupat atât de închirierea, cât și de vânzarea de centre comerciale. “Obiectivul nostru este să fim un one stop shop pentru dezvoltatorii de retail, rol prin care ne dorim să ne consolidăm poziția de cea mai respectată și iubită companie imobiliară din România. Rolul Siminei Niculiță este acela de a integra servicii pentru a servi modelul nou de business al retailerilor și dezvoltatorilor de spații comerciale, aflat astăzi în continuă schimbare”, declară Ilinca Păun, Managing Partner Colliers International.

Potrivit reprezentanților Colliers, tehnologia ce a facilitat dezvoltarea comerțului online și digitalizarea băncilor și a serviciilor, generația Millennials, care reprezintă 40 la sută din forța de muncă și care caută un mix de funcțiuni bazat pe comoditate și trăirea unor experiențe aparte, sunt câteva dintre noile provocări ale pieței de retail. “Serviciile noastre principale către dezvoltatorii de retail sunt cele tranzacționale de achiziție teren, marketing și leasing, vânzare post-dezvoltare ca investiție, dar oferim și servicii cu valoare adăugată, precum consultanță fezabilitate, consultanță  de repoziționare, servicii de finanțare și certificare verde”, explică Simina Niculiță.

Echipa de Retail Services va fi formată din nouă persoane, specialiștii în leasing și consultanță, investment, reseach și terenuri. Simina Niculiță  face parte din echipa Colliers International de 12 ani. La început, a fost consultant în cadrul departamentului de rezidențial, unde a intermediat tranzacții de portofolii de apartamente de peste 150 milioane de euro. Ulterior, s-a alăturat echipei de retail, ca director asociat.

În calitate de consultant pe piața de retail, a fost implicată în serviciii de consultanță și închiriere a centrelor comerciale în dezvoltare Gold Plaza Baia Mare, Cora Bacău, Mega Mall București, Focșani, Satu Mare și Târgu Mureș, precum și în îmbunătățirea mixului de chiriași pentru proiectele existente City Park Constanța, Liberty Center, Cora Lujerului sau Colloseum. Simina Nicoliță a fost responsabilă și de intermedierea unor tranzacții importante pe segmentul de spații stradale, prrecum H&M Lipscani, Koton Unirea și COS Calea Victoriei.

În această perioadă, a lucrat cu majoritatea chiriașilor și proprietarilor din piața de retail și a acumulat cunoștințe detaliate în domeniu, care au dus la o tranziție către domeniul de investment. Astfel, a fost implicată în încheierea tranzacției Auchan Titan și a altor tranzacții de retail aflate în desfășurare, dar și a unor clădiri de birouri, ca Phoenix Tower și Construdava.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share