Tremend intră pentru a treia oară în topul companiilor de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa

Cu o creștere medie a veniturilor de 336 la sută, între 2015 și 2018, Tremend se alătură celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA.

Compania de consultanță și dezvoltare software ocupă cea mai înaltă poziție în rândul firmelor din România incluse în cea mai recentă ediție a topului. Situată pe locul 342, Tremend își consolidează poziția printre cei mai puternici jucători din regiune și se află, pentru a treia oară, în clasamentul celor mai dinamice 500 de companii de tehnologie cu cea mai mare creștere a veniturilor.

Compania a fost inclusă, de două ori consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 CE, adresat elitei companiilor din domeniul tehnologiei din Europa Centrală, cu creșteri accelerate ale veniturilor. La începutul acestui an, a fost inclusă și în FT 1000, clasamentul celor mai dinamice companii din Europa, realizat de Financial Times și Statista.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Potrivit conducerii companiei, la baza evoluției Tremend stau focusul puternic pe inovație și adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente precum Inteligența Artificială, Machine Learning, IoT, Microservicii, Big Data și blockchain, și integrarea lor în produse software dezvoltate pentru sectoare precum telecom, financiar, auto sau retail. “Este o recunoaștere la nivel internațional a performanțelor echipei Tremend, care infuzează inovație în soluții ce răspund nevoilor de digitalizare ale companiilor, și ne reconfirmă rolul de partener de tehnologie puternic și de încredere, pe o piață extrem de dinamică și competitivă”, declară Ioan Cocan, Managing Partner, Tremend.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În ultimii ani, compania a înregistrat o dezvoltare accelerată și sustenabilă a echipei. A ajuns la peste 400 de ingineri software și un portofoliu de peste 700 de proiecte de anvergură pentru clienți din 20 de țări, de pe patru continente. Trendul ascendent s-a menținut și în 2019, când a înregistrat o cifră de afaceri de 15,1 milioane de euro, o evoluție cu circa 55 la sută față de 2018. Compania fondată de Ioan Cocan și de Marius Hanganu are peste 14 ani de experiență în furnizarea de servicii de software avansate, două centre de dezvoltare, în București și în Brașov, și birouri în SUA, Belgia și Marea Britanie.

În următoarea perioadă, Tremend vizează cu prioritate investiții în creșterea zonei de cercetare și dezvoltare. În ultimele luni, a lansat două produse ce sprijină nevoia de digitalizare actuală: TORP, soluția competitivă de înrolare digitală cu aplicabilitate în industrii variate, de la financiar și telecom, până la educație și sănătate, și observED, un instrument inovator de supraveghere la distanță a examenelor online, bazat pe date biometrice. Inginerii software din Divizia de Inovație Tremend lucrează la soluții de telemedicină și pentru facilitarea întoarcerii în siguranță a angajaților la birou în urma pandemiei de coronavirus.

Recent, Tremend a lansat un proiect de cercetare, alături de Universitatea din București, pentru dezvoltarea aplicației HumanoID, pentru verificarea identității unei persoane și validarea autenticității documentelor oficiale. Bazată pe AI, soluția va putea fi utilizată pentru digitalizarea și securizarea fluxului de înrolare a utilizatorilor în aplicații ce necesită validarea identității.

“Pentru a concura cu liderii din industrie și pentru a avea un impact la nivel global, echipa noastră de ingineri software trebuie să experimenteze permanent cu tehnologiile de ultimă generație. Investiția în zona de R&D este un pilon important, care ne consolidează eforturile de dezvoltare de prototipuri și produse bazate pe tehnologii emergente, ce susțin nevoile actuale și creează noi oportunități”, spune Marius Hanganu, Managing Partner, Tremend.

Deloitte Technology Fast 500 EMEA ierarhizează companii din 22 țări, din fintech, software, hardware, media și entertainment, asistență medicală și științele vieții, comunicații și tehnologia mediului, care au înregistrat o rată medie de creștere de 1.258 la sută în 2019, față de 969 la sută în 2018. Câștigătorii au fost selectați în funcție de creșterea veniturilor din anii fiscali din perioada 2015-2018. În această ediție au intrat patru companii românești, specializate în soluții de software și fintech.

Articolul anterior

Tranzacție pe piața automotive: Delfingen Industry, cu fabrici în Arad și Prahova, preia părţi din Grupul Schlemmer, care are peste 360 de angajați la Satu Mare

Articolul următor

Vâlcenii de la TradeTex produc zilnic peste 40.000 de măști de protecție certificate de Agenția Națională a Medicamentului

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share