Companiile care angajează ucenici sau stagiari pot primi 2.250 lei/lunar

Potrivit normelor de aplicare a Ordonanţei 60/2018, angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului, de 2.250 de lei pe lună. Suma acordată anterior era de 1.125 de lei, pentru ucenici, şi 1.350 de lei, în cazul absolvenţilor.

Angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază, lunar, pentru fiecare, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării, dar nu mai mult de patru ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare. În prezent, acesta este de 500 de lei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cuantumul primei de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj este majorat de la 500 la 1.000 de lei, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă pentru cel puţin trei luni. Astfel, prima de activare, în valoare de 1.000 de lei, se va plăti în două tranşe – 50 la sută în luna următoare lunii în care s-a solicitat acordarea acesteia şi 50 la sută în luna următoare expirării perioadei de trei luni la angajare.

Articolul anterior

ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat

Articolul următor

Medicover România are un nou director național de vânzări

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share