Companiile investesc 500-1.500 de euro/ an pentru trainingul unui angajat. În 2020, au folosit 20 la sută din sumele bugetate

Digital Stack, divizia grupului Școlii Informale de IT, destinată segmentului de educație alternativă din sfera B2B, mizează pe o revenire a investițiilor companiilor în pregătirea personalului, în contextul în care, în 2020, companiile au folosit doar 20 la sută din sumele pe care și le-au bugetat și s-au concentrat strict pe cursurile de IT și digitalizare ce țin de core business-ul lor.

Digital Stack este o divizie lansată în septembrie 2020, ca un spin-off din Școala Informală de IT, unul dintre cele mai importante branduri de educație informală în domeniul IT din România, cu peste șapte ani de experiență. “Estimăm că bugetele de training ale companiilor de IT vor crește semnificativ față de 2020. Anul trecut, companiile s-au axat pe zone critice pentru business-ul lor, pe aspecte eminamente tehnice, precum cursurile de programare, securitate cibernetică saucele de administrare Linux, DEVOPS. Mă aștept ca interesul lor față de training-urile de soft skills să fie, în continuare, redus, pentru că nu sunt <critice>”, afirmă Mihai Talpoș, Managing Partner al Școlii informale de IT.

Mihai Talpoș, Managing Partner al Școlii informale de IT

Obiectivele managementului Digital Stack pentru 2021 vizează o cifră de afaceri în jurul a 180.000 de euro și o creștere a numărului de clienți cu 50  la sută, în special în rândul companiilor cu peste 100 de angajați. În acest moment, clienții Digital Stack provin, cu precădere, din industrii precum IT, banking, asigurări, ecommerce și farma. Divizia Digital Stack se diferențiază de alte soluții de educație alternativă de pe piață prin programe dedicate de learning pentru end-2-end tech skill development și evaluări atente pentru companii, pe tot parcursul cursurillor.

Apar cereri pentru cursuri de inteligență artificială, machine learning, RPA, cybersecurity

“În 2021, companiilevorpune tot mai mult accentul pe automatizarea și robotizarea proceselor de lucru, în domenii precum producție sau automotive. Va crește adopția RPA (robotic process automation) în domenii precum bănci, asigurări, leasing, retail și e-commerce. Vom vedea tot mai multe proiecte ce implică inteligența artificială și machine learning. Toate aceste schimbări vor necesita creșterea competențelor angajaților și programe speciale de învățare pentru ei. O altă tendință importantă este deschiderea oportunităților pentru forța de muncă națională sau globală”,  spune Carmen Ciulacu, Managing Partner, Digital Stack.

În general, bugetele companiilor pentru cursuri IT suntîntre 500 și 1.500 de euro pe an/per angajat. Cele mai solicitate cursuri la Digital Stack au fostcele de baze de date – SQL, analiză de business si programare (Java, Python). Dacă pe segmentul de upskilling automatizarea și robotizarea sarcinilor sunt procese la mare căutare, în mod specific, pe partea de reskilling, Digital Stack consideră că firmele vor achiziționa cursuri de programare (Java, Javascript, Python, C#) și de dezvoltare a aplicațiilor mobile (Android, IoS, Flutter).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De la debutul activității, în septembrie 2020, divizia Digital Stack a pregătit pentru companiile deservite peste 500 de cursanți. Programele Digital Stack se desfășoară în grupe restrânse și sunt adaptate nevoilor specifice ale companiilor.

DESPRE DIGITAL STACK

Este divizia B2B a Școlii informale de IT. Activitatea sub brandul Digital Stack a debutat în septembrie 2020 și beneficiază de expertiza și profesionalismul unei echipe de mentori (practicieni) cu performanțe remarcabile în domeniile în care își desfășoară activitatea (experți acreditați la nivel internațional și/sau internațional).

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share