Banner

Connections, liderul pieței de transformare digitală din România, urmărește extinderea în SUA

Pentru următorii 3-5 ani, Connections are ca țintă extinderea pe piețe mature și avansate tehnologic, ca SUA, Europa de Nord, dar și pe unele cu potențial mare, ca Orientul Mijlociu.

Investițiile pentru intrarea pe astfel de piețe pot varia de la câteva sute de mii de euro până la un milion, în funcție de oportunitățile identificate în primul an de funcționare. Un pilon important pentru susținerea extinderii companiei pe piețele externe este listarea la Bursa de Valori București, demers ce va fi făcut în acest an, împreună cu cel mai activ broker de retail, TradeVille.

”Beneficiem de un marketing global bine susținut de listarea UiPath. Tehnologia RPA și hiperautomatizarea se dezvoltă într-un ritm accelerat, ceea ce ne oferă o piață în creștere constantă pentru următorii ani. În plus, faptul că UiPath este un unicorn românesc, e pentru noi, o companie cu sediul central în București, un atu. Este un impuls pentru noi și pentru multe alte companii din România, pe care încercăm să-l valorificăm global”, declară Bogdan Florea (foto), fondator și CEO Connections.

Connections are birouri în SUA, Bulgaria, Serbia, Germania, Franța, Olanda, Arabia Saudită și Taiwan. Cea mai recentă piață externă accesată este Taiwan, unde Connections a deschis o filială în 2019. Compania și-a construit planurile de extindere așa încât să capitalizeze momentul post-COVID, o perioadă extrem de propice pentru business-urile din tehnologie. Pariază pe automatizare, nu doar ca efect al digitalizării forțate din perioada coronacrizei, dar și ca etapă firească de dezvoltare a relațiilor de muncă și sociale și amprenta emblematică a revoluției industriale 4.0.

”A deschide un birou într-o regiune nouă presupune selecția de personal calificat pentru dezvoltarea business-ului, acoperirea rapidă a diferențelor culturale și integrarea noilor veniți în cultura companiei. Pe lângă armonizări de legislație, elemente comerciale și legate de dreptul muncii, pot apărea dificultăți în înțelegerea culturii de business, a mecanismelor de funcționare a companiilor client și, evident, depășirea barierelor competiționale. Condiția esențială pentru a beneficia pe termen lung de o poziție privilegiată este dezvoltarea continuă și avansul tehnologic. Practic, o companie trebuie să parieze mereu pe tehnologii emergente, care vor putea să devină standard abia în 3-5 ani”, spune Bogdan Florea.

Digitalizarea este unul dintre domeniile ce beneficiază cel mai mult de localizare. Conform studiului “Top Strategic Technology Trends for 2021”, publicat de compania de consultanță Gartner la începutul anului, direcțiile în care se dezvoltă industria în acest an sunt IoT, experiența digitală a consumatorilor, protecția datelor, procesarea datelor și rularea aplicațiilor în cloud, provocările de securitate cibernetică, AI, hiperautomatizare. Aceste trenduri sunt vizibile la nivel global.

DESPRE CONNECTIONS

Este lider pe piața de digital transformation din România și are 300 de angajați. Compania este specializată în Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management și Software Development On Demand. Clienții săi sunt companii globale și companii medii românești, din banking, FMCG, oil & gas, telecom și retail. Din iulie 2018, a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat procese de automatizare robotizată în industrii-cheie.

A investit peste 200.000 de euro în dezvoltarea unei platforme fintech de open banking, menită să integreze API-urile puse la dispoziție de băncile din România, odată cu aplicarea directivei Revised Payment Service Directive (PSD2), care obligă băncile să dea acces la informații privind conturile bancare de plăți accesibile online unor terțe părți care își pot dezvolta servicii de informații, plăți și alte servicii financiare către clienții băncilor. Connections a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de șapte milioane de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share