Iași: Casa Auto a lansat primul serviciu de car sharing din România, cu mașini exclusiv electrice

Flota de mașini electrice va fi distribuită în întregul oraș, iar după înregistrarea online, utilizatorii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele cinci puncte de încărcare și le vor folosi cât timp au nevoie.

Pe măsură ce se va extinde, Caby își propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele orașului, astfel încât să fie accesibile oricui, la câteva minute de mers pe jos. Clienții pot beneficia de mașină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri. Odată ce călătoria este încheiată, pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Vehiculele vor fi localizate prin intermediul aplicației de mobil. Autonomia între 120 și 300 de kilometri este optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.

Caby implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului și la îmbunătățirea calității aerului. “Ne pasionează mașinile și ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut și mai eficient în orașe fără poluare”, declară Bogdan Pițigoi, președintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto.

Caby dezvoltă propria rețea de stații de încărcare a mașinilor în parteneriat cu E.ON, care a demarat un program internaţional de mobilitate alternativă, ce vizează realizarea unei reţele pan-europene de staţii de încărcare. “Pe lângă faptul că reprezintă un model de business de perspectivă, este şi o iniţiativă ce are o puternică legătură cu eforturile de protejare a mediului înconjurător. Prin implicarea în astfel de proiecte dorim și să venim cu soluţii inovatoare pentru clienţii noştri”, afirmă Dan Morari, director general E.ON Energie România.

Două dintre aceste stații de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”. Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul și distanța de deplasare și scutește utilizatorii de costurile deținerii și întreținerii unui vehicul propriu – achiziție, combustibil, revizii, taxe sau asigurări. “Implicarea noastră în proiectul Caby este naturală, în contextul obiectivului nostru de fi parte a mobilității viitorului. Asigurarea mașinilor Caby este încă un pas în implicarea noastră în parteneriate strategice care generează un impact pozitiv în comunitate”, spune Georgiana Miron, director Marketing și Comunicare, Groupama Asigurări, asigurătorul oficial al Caby.

O echipă de mentenanță asigură curățenia mașinilor și starea lor tehnică, astfel încât ele să fie mereu curate și în stare perfectă de funcționare. Proiectul este finanțat prin UniCredit Leasing. Conceptul va fi utilizat pentru început de angajații din companii. Conduent, unul dintre angajatorii importanți din domeniul serviciilor, este prima companie care oferă le oferă salariaților săi serviciile Caby. Pasul următor implică extinderea flotei, iar în viitoarea etapă Caby va fi disponibil publicului larg.

Casa Auto este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din județul Iași, distribuitor pentru 10 mărci auto, deținător al mai multor clădiri de birouri de clasă A și al unui parc logistic.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share