Continental: Centrul de cercetare și dezvoltare din Sibiu a ajuns la 1.000 de ingineri

Pe o piață aflată într-o continuă creștere, compania de tehnologie Continental își consolidează poziția în Sibiu și ajunge la 1.000 de ingineri angajați în cadrul centrului de cercetare și dezvoltare. În acest an, locația Sibiu (centrul de inginerie și unitatea de producție) a ajuns la o echipă de 3.800 de persoane.

În centrul de inginerie sunt dezvoltate proiecte inovatoare, ce vizează cele mai noi tendințe din industria automotive. “Suntem extrem de bucuroși să primim în echipa noastră al 1.000-lea inginer. Dimensiunea actuală a locației este rezultatul performanței extraordinare obținute de echipa din Sibiu, performanță care a generat atragerea de noi proiecte și responsabilități în cadrul fiecăruia dintre cele cinci departamente care își desfășoară activitatea aici. Inginerii din Continental generează o dezvoltare a sistemelor din vehicule prin crearea de soluții software de pionierat. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate la Sibiu, se găsesc sisteme de frânare, suspensii pneumatice, unități de control electronic destinate cutiilor de viteză automate, unități de control electronic amplasate în interiorul automobilelor, precum controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistență avansate pentru conducatorii auto”, explică Dr. Liviu Bălan (foto, stânga), coordonatorul centrulului de cercetare și dezvoltare din Sibiu.

Potrivit managerului de resurse umane din cadrul centrului de inginerie al Continental în Sibiu, Mihaela Trifa (foto, dreapta), Continental s-a poziționat ca un angajator progresist și atractiv în industria automotive. “Un avantaj competitiv este accesul angajaților la tehnologiile de vârf din domeniu, la proiecte dezvoltate local, cu impact semnificativ în industrie, cu responsabilități integrale în cadrul organizației din Sibiu, precum și o varietate de oportunități de carieră, cum sunt cele de expert, project manager sau alte poziții de conducere”, declară Mihaela Trifa.

În următorii ani, la Sibiu va fi construită o nouă clădire destinată activității de cercetare și dezvoltare, formată din birouri și laboratoare cu o suprafață de circa 12.000 de metri pătrați, iar echipa va crește cu aproximativ 1.000 de oameni. Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro, din 2004 până în prezent. Aici sunt fabricate anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu, se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație, care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are mai mult de 3.800 de angajați, dintre care 1.000 sunt ingineri în centrul de cercetare și dezvoltare și peste 300 sunt ingineri în aria de producție. Împreună, combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.

DESPRE CONTINENTAL

Concernul Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 230.000 de angajați în 56 de țări. Între 1999 și 2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Compania deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share