Continental cumpără o nouă clădire în Timișoara, pentru a-și extinde capacitatea de producție

Compania Continental a achiziționat o clădire nouă, ce include hala de producție și birouri aflate pe strada Otto Rudolf, în Parcul Industrial Freidorf Timișoara.

Acest lucru va ajuta la extinderea lanțului de aprovizionare intern și a infrastructurii, iar acum poate optimiza și armoniza mai bine procesele interne legate de stocare, producție locală și intralogistică. De asemenea, va introduce în producție noi sortimente de articole destinate și altor industrii decât cea de automotive.

“În ultimii zece de ani, Continental a investit peste 50 de milioane de euro în fabrica noastră de conducte de aer condiționat și curele de transmisie, în care a creat un număr mare de locuri de muncă. Investim constant în tehnologie, pentru a îmbunătăți calitatea proceselor și a produselor noastre. În plus, promovăm dezvoltarea noilor tehnologii de protecție a mediului și cele de ergonomie”, spune Irina Szekeres, directorul general ContiTech din Timișoara.

În Timișoara, compania are două unități de producție. Una produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat, iar cealaltă produce curele de transmisie. Sortimentul conductelor pentru aer condiționat cuprinde tubulatură de aer condiționat de înaltă și joasă presiune, tubulatură de aer condiționat cu schimbător de căldură integrat și tubulatură de aluminiu folosită pentru răcirea bateriilor. Activitatea fabricii de curele de distribuție și transmisie s-a concentrat predominant pe curelele vândute pe piața pieselor de schimb (service auto), precum curele multrapezoidale Unipower Tough Grip, cu stabilitate mare în termen de nealiniere, umezeală și porniri la rece, și Unipower Eco₂-Flex, curele foarte flexibile pentru eficiență crescută, consum de combustibil redus și emisii reduse de CO₂.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Continental își transferă o parte din activitățile sale de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în care sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile. Centrul de competență înființat în prezent deservește producătorii din Europa de Est și nu numai. Împreună cu noul centru regional de cercetare și dezvoltare, oferă resurse, echipamente și posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea și testa noi produse, procese și tehnologii. Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilități de simulare și experți în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piață.

Fabrica de conducte de aer condiționat și curele de transmisie din Timișoara acoperă aproape 70.000 mp de hale de producție. Continental produce anual circa 17 milioane de curele și nouă milioane de conducte de aer condiționat pentru autoturisme, vehicule industriale și comerciale vândute în Europa, Asia și America. De la deschidere, fabrica din Timișoara a livrat peste 163 milioane de curele de transmisie și distribuție și peste 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiționat.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului german sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul lui 2020, peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Ursus Breweries își completează echipa executivă cu doi noi vicepreședinți pentru echipele de marketing și vânzări

Articolul următor

Gebrüder Weiss și-a mărit echipa din România și a trecut pragul de 700 de angajați, în 2020

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share