Continental oferă stagii de practică plătite pentru peste 300 de studenți, pe timpul verii

Studenții de la facultățile cu profil tehnic pot experimenta noi tehnologii din domeniul automotive, își vor pune în practică cunoștințele dobândite în timpul anilor de studiu și vor beneficia de sprijinul unui mentor, prin programul Summer Practice, lansat de Continental.

În funcție de interesele și de nivelul lor de pregătire, studenții care aplică pentru un stagiu la Continental vor fi implicați în cele peste 100 de proiecte practice pe care compania le-a inclus în program, în zona de dezvoltare software, hardware, machine learning, security, testare ori embedded systems.

În plus față de cunoștințele practice dobândite, ei se pot familiariza cu modul de lucru într-o companie, de la experiența interviului din faza de selecție până la implicarea în proiecte alături de echipă și evaluarea finală. După finalizarea stagiului, pot rămâne în companie, pe o poziție part-time.

“Colaborarea cu universitățile reprezintă un aspect esențial în desfășurarea activității Continental în România, întrucât peste o treime dintre cei peste 20.100 de angajați sunt ingineri și informaticieni în centrele de inginerie și în unitățile de producție din țară. Venim mereu în întâmpinerea studenților cu soluții prin care să atragem colegi noi în echipă. Prin parteneriatul cu mediul universitar, identificăm soluții pentru ocuparea posturilor disponibile în companie și susținem formarea studenților prin stagiatură în timpul verii, burse private și pregătirea lucrării de diplomă alături de specialiști Continental“, arată Lucia Brădean-Iliescu, Head of HR România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La Iași sunt disponibile 72 de locuri pentru studenți, pentru 41 de proiecte practice. Înscrierile au loc până în 21 martie. La sediul Automotive din Timișoara sunt propuse 101 de locuri pentru studenți, pentru 60 de proiecte. Înscrierile au loc până în 28 martie. La Sibiu, înscrierile pentru cele 136 de locuri disponibile s-au încheiat. Interviurile și selecția participanților au loc la finalul lunii martie-început de aprilie. Mai multe detalii despre programul Summer Practice se regăsesc pe site-ul companiei, secțiunea Cariere – Practica de vară (continental.com). Fiecare sediu Continental are un program propriu prin care organizează stagiile.

Între 1999 și 2020, Continental a investit circa două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci arii de activitate ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2020, avea peste 20.100 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

O româncă va conduce business-ul Coca-Cola în Polonia și țările baltice

Articolul următor

Marius Ghenea "relansează" volumul care a revoluționat piața de carte de business din România

Articole din aceeași categorie
Total
11
Share