Continental Technical Competition: Peste 100 de studenți au “construit” mașinile viitorului, la Sibiu

Studenți de la 13 universități din țară au participat, săptămâna trecută, la a XII-a ediție a Continental Technical Competition, și au fost invitați de Continental să găsească soluții pentru diferite teme din industria automotive.

Teme precum vehiculele interconectate, securitatea cibernetică, optimizarea inteligentă a producției și conducerea autonomă au fost aduse în atenția studenților participanți la competiția desfășurată în Sibiu. 106 studenți din 11 centre universitare (Alba Iulia, Brașov, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Craiova, Petroșani, Pitești, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș) au concurat în finala Continental Technical Competition. Ei au ales una dintre cele patru probe: Cybersecurity, Connected Electric Vehicles, Production Flow Optimization și Debate – Ethical Aspects of Autonomous Driving.

“Anul acesta, am introdus trei probe noi. Cei peste 100 de studenți participanți sunt dovada că noile generații sunt deschise la provocări și preocupate de astfel de subiecte tehnice, de o importanță majoră pentru viitorul mobilității. Am fost încântați de performanța tinerilor din concurs și sperăm că vom avea șansa să lucrăm împreună și pe proiecte reale din companie, în calitate de colegi”, spune Lăcrămioara Dărăban, HR Manager al Continental Sibiu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Compania a oferit premii în bani, pentru fiecare probă tehnică, primelor trei echipe cu cele mai bune rezultate: locul I – 700 de euro, locul II – 500 de euro și locul III – 300 de euro, precum și un premiu-surpriză, pentru câștigătorii probei de Debate.

Câștigătorii competiției din acest an:

Proba Cybersecurity

Locul I: Andrei Grigoraș – Universitatea Politehnică București

Locul II: Ștefan Alexandru Mudrag – Academia Tehnică Militară București

Locul III: Darius Moldovan – Universitatea din Petroșani

Proba Connected Electric Vehicles

Locul I: echipa SACPI – Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnică din Târgu Mureș

Locul II: echipa TechM – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Locul III: echipa MicroWire – Universitatea Tehnică din Moldova

Proba Production Flow Optimization

Locul I: echipa Whatever – Universitatea din Pitești

Locul II: echipa MMA – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Locul III: echipa MmMe – Universitatea din Pitești

Proba Debate – Ethical Aspects of Autonomous Driving

Andrei Grigoraș – Universitatea Politehnică București

Cristina Ghiorghe – Universitatea „Lucian Blaga”

Mihai Corlea – Universitatea „Lucian Blaga”

Alexandra-Mădălina Dumitru – Universitatea „Lucian Blaga”

Ioana-Madalina Smeu – Universitatea „Lucian Blaga”

Dragoș Cîrciumariu – Universitatea din Craiova

Teddy Ilina – Universitatea din Craiova

Octavian  Șerbănică – Universitatea din Craiova

În 2018, Continental a atins o cifră de afaceri preliminară de circa 44,4 miliarde de euro şi are în jur de 244.000 de angajaţi, în 60 de ţări și piețe. Între 1999 și 2018, concernul a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2018, avea circa 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share